• MyDVV

Fiets en motor

5 gouden veiligheidsregels voor fietsers in het verkeer

Hoe fietst u veilig?

Vlaanderen staat in de top 3 van regio’s waar het meest gefietst wordt in Europa. Helaas zijn ook 4 op 10 dodelijke verkeersslachtoffers in Vlaanderen voetganger of fietser. Reden genoeg vinden we bij DVV om nog eens de belangrijkste aandachtspunten voor fietsers op een rij te zetten. 

Bescherm uzelf bij lichamelijke letsels in het verkeer

5 aandachtspunten om veilig te fietsen

  • Rijd rechts op de rijbaan of op het fietspad. Enkel als het fietspad aan de andere kant van de weg het toelaat, mag u daar fietsen.
  • Gebruik uw gsm niet als u fietst. Ook niet als u stopt aan een rood licht. Het is niet veilig én u riskeert een boete.
  • Wees extra voorzichtig als u tramsporen dwarst. Zorg dat u altijd haaks over de sporen rijdt zodat u er niet in vast kan geraken. Let extra op als het geregend heeft, want dan zijn de tramsporen glad.
  • Let op voor dodehoekongevallen. Vlak voor, naast en achter een vrachtwagen bent u volledig onzichtbaar voor de chauffeur. Blijf dus uit die zones weg.
  • Anticipeer bij rotondes en hou altijd het andere verkeer in de gaten. Ook als u op het rondpunt rijdt en eigenlijk voorrang hebt.

Natuurlijk moet u ook zorgen dat u als fietser altijd zichtbaar bent. Ontdek waarop u moet letten voor uw fiets en uw uitrusting.

DVV is er voor u

Bent u toch betrokken bij een ongeval als fietser? Dan krijgt u dankzij de verzekering Lichamelijke Ongevallen in het Verkeer een vergoeding bij eender welk verkeersongeval met lichamelijke letsels. En wil u graag uw fiets verzekeren tegen materiële schade of diefstal? Dan is de fietsverzekering net wat u zoekt. Vraag advies aan een DVV-consulent. Zij of hij helpt u graag.

Goed om te weten

De verzekering Lichamelijke Ongevallen in het Verkeer en de Fietsverzekering zijn wettelijk verplicht. Ze wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hieronder.

Verzekering Lichamelijke Ongevallen in het Verkeer :

Fietsverzekering :

Vooraleer een contract te ondertekenen is het belangrijk dat u kennis neemt van deze documenten.

De verzekering Lichamelijke Ongevallen in het Verkeer en Fietsverzekering zijn verzekeringsproducten van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225/IBAN BE59 0689 0667 8326, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Gepubliceerd op 31/08/2021

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent