• MyDVV

Fiets en motor

5 voordelen van de elektrische fiets

Steeds meer mensen gebruiken een elektrische fiets. Logisch, want de voordelen zijn voor iedereen groot. 

1. U bent gezond bezig

Fietsen is goed voor uw lichaam, zelfs als u elektrisch fietst. Uit onderzoek blijkt dat we vaker fietsen en langere afstanden afleggen met een elektrische fiets. Ook als we ouder worden, blijft fietsen haalbaar met een e-bike. Een goede zaak als u naar de gezondheidsvoordelen kijkt:

  • Uw spijsvertering werkt beter.
  • U hebt minder kans op diabetes en op darm- en baarmoederhalskanker.
  • U hebt minder kans op hart- en vaatziekten.
  • Uw cholesterol verlaagt.

2. Het milieu wint erbij

Als u met een e-bike rijdt, stoot u geen schadelijke stoffen uit. En het opladen dan? Dat veroorzaakt maar 2% van de CO2-uitstoot van een gemiddelde auto. En dat is dan weer een goede zaak voor onze gezondheid!

3. U betaalt minder

  • Een elektrische fiets is een pak goedkoper dan een auto. Niet alleen in aankoop, maar ook op het vlak van belastingen, verzekering, brandstof enz.
  • Veel bedrijven geven een fietsvergoeding voor uw woon-werkverkeer. Meestal bedraagt die 0,23 euro/km. Reken zelf maar uit: als u elke dag 40 km aflegt met uw elektrische fiets, is uw investering na een goed jaar al terugverdiend!
  • Steeds meer werkgevers bieden een bedrijfsfiets als deel van een flexibel loonpakket. Misschien kan dat ook wel op uw werk?

4. U staat niet in de file

De files beu als u de auto neemt naar uw werk of de school van de kinderen? Zeg dan ja aan de elektrische fiets! Zeker nu er in Vlaanderen zo’n 2.400 km fietsostrades (of fietssnelwegen) komen. U bent niet alleen sneller, maar komt ook met een leeggemaakt hoofd thuis! 

5. U kiest de elektrische fiets die bij u past

Een elektrische (bak)fiets om uw kinderen weg te brengen? Een elektrische plooifiets voor op de trein? Een elektrische racefiets of mountainbike om uw fietsvrienden bij te houden? Het kan allemaal!

Uw elektrische fiets en uw verzekering

Stel dat u een ongeval hebt met uw elektrische fiets. Hoe zit het dan met uw verzekering? Als u een elektrische fiets hebt waarmee u vooruit geraakt zonder te trappen, is een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid  verplicht. Bij de andere elektrische fietsen volstaat een familiale verzekering  om uw burgerlijke aansprakelijkheid te dekken.

Wist u dat u ook een verzekering kan nemen tegen diefstal of materiële schade? Handig, want zo’n elektrische fiets is natuurlijk niet goedkoop.

Bereken uw premie voor een fietsomnium

Uw DVV-consulent is er voor u!

Hebt u nog vragen over de verzekering van uw elektrische fiets? Ga langs bij een DVV-consulent. Zij of hij geeft u graag alle uitleg!

Gepubliceerd op 29/03/2018

Dit wil u ook weten