• MyDVV

Gezin

Is een verzekering voor uw babysit nodig?

Zorg dat uw babysit verzekerd is

Komt uw buurmeisje of -jongen soms babysitten? Weet dat u dan wettelijk als werkgever beschouwd wordt. Dat betekent dat u een arbeidsongevallenverzekering nodig hebt.

Is een familiale verzekering niet genoeg?

Neen, want een familiale verzekering dekt enkel de schade die u, uw partner, kinderen of huisdieren per ongeluk aan anderen toebrengen. Die verzekering komt wel tussen als uw babysit gewond raakt nadat uw zoontje in een boze bui een glas gooit naar de babysit, maar bijvoorbeeld niet in de volgende gevallen:

  • Uw babysit valt bij u van de trap.
  • Uw babysit krijgt een ongeval op weg naar huis.

Goed om te weten: uw familiale verzekering komt ook tussen voor huispersoneel dat bij de uitoefening van een taak in privédienst per ongeluk schade toebrengt aan een derde. Dus bijvoorbeeld als uw babysit voetbalt met uw kinderen en per ongeluk de bal in de ruit van de buren trapt.

Welke verzekering hebt u nodig voor uw babysit?

Als u een babysit inschakelt, wordt u gezien als werkgever van huispersoneel. U bent dan verplicht om een arbeidsongevallenverzekering voor huispersoneel te nemen. Die verzekering komt tussen om medische kosten te betalen of een invaliditeits- of overlijdensvergoeding uit te keren.

Wat als u geen arbeidsongevallenverzekering hebt voor uw babysit?

Als u niet verzekerd bent, kan u flink in de problemen komen als uw babysit een ongeluk krijgt. Omdat u als werkgever beschouwd wordt, zal u dan zelf opdraaien voor alle kosten. De medische kosten, maar in het ergste geval ook de vergoedingen bij invaliditeit of overlijden.

Wat als u een beroep doet op een kinderoppasdienst?

In dat geval zijn de babysits meestal verzekerd via de organisatie. Vraag dat voor alle zekerheid bij de dienst na.

We zijn er voor u

Wil u meer weten over de verzekering van uw babysit? Ga langs bij een DVV-consulent in uw buurt.

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent