• MyDVV

Gezin

Aansprakelijkheid van uw gezin verzekerd

Familiale verzekering

Familiale verzekering tegen een scherpe prijs

Als u een ongeluk veroorzaakt bij anderen bent u wettelijk verplicht om alle lichamelijke en materiële schade te vergoeden. Gelukkig kan u zich voor minder dan 100 euro per jaar tegen die burgerlijke aansprakelijkheid beschermen met een familiale verzekering. Een heel pak goedkoper dan wat u riskeert te moeten betalen als u niet verzekerd bent… 

Voor iedereen onder uw dak
Ook als uw partner, kinderen, huisdieren of vrienden die bij u logeren een ongeluk veroorzaken, komt de familiale verzekering tussen. Wereldwijd, dus zelfs als u met vakantie bent. 

Rechtsbijstand
U kan op uw familiale verzekering een beroep doen om schade te verhalen die u zelf geleden hebt:

 • We helpen u met de verdediging en het verhaal tegen de aansprakelijke personen.
 • U krijgt een vergoeding in geval van onvermogende aansprakelijke personen.
 • U kan een voorschot op een borgtocht ontvangen.
 • U bent vrij in de keuze van uw advocaat en/of expert.

Wil u ook in andere situaties op ons een beroep kunnen doen om uw belangen te verdedigen? Kies dan de ruimere rechtsbijstandsverzekering Lex.Tra Particulier.

Pack Familiale Extra om uw familiale verzekering uit te breiden

Om u nog beter in te dekken, kan u voor 25 euro de basisformule uitbreiden met de optie Pack Familiale Extra. U bent dan zeker van de volgende extra waarborgen:

 • 0 euro franchise?: u betaalt geen franchise als de materiële schade meer dan 263 euro bedraagt (principe van de Engelse franchise).
 • vergoeding bij schade aan toevertrouwde goederen: bijvoorbeeld als de grasmaaier van de buurman het niet meer doet nadat u hem geleend hebt.
 • vergoeding bij schade aan gebouw en inboedel van lokalen gehuurd voor familiefeest, studie- of vakantieverblijf
 • vergoeding bij schade die u aan een auto veroorzaakt waarmee u als BOB rijdt: bijvoorbeeld als u betrokken raakt in een ongeval met de auto van een vriend of vriendin.
Hoe kan ik vermijden dat ik franchise moet betalen als ik een schadegeval heb in mijn familiale verzekering?

Normaal geldt er voor materiële schade inderdaad een franchise van 263 euro, voor lichamelijke schade niet. Om de franchise van de materiële schade te vermijden zijn er 2 mogelijkheden:

 • U hebt ingetekend op de optie Pack Familiale Extra: als de schade groter is dan die 263 euro, betaalt u geen franchise. 
 • U hebt punten gespaard met het getrouwheidsprogramma DVV Stars: 3 punten zijn genoeg om de franchise af te kopen als het schadegeval meer dan 1.000 euro bedraagt.
Hoe zit het met de familiale verzekering voor mijn nieuw samengesteld gezin?
De gezinspolis van de familiale verzekering verzekert alle personen die onder uw dak wonen: uzelf, uw partner, uw kinderen en die van uw partner. Uw kinderen zijn dan ook verzekerd als ze niet bij u thuis zijn. Enige voorwaarde: u bent de ouder die de kinderbijslag ontvangt voor de kinderen.
Ik pas op mijn kleinkinderen. Wat gebeurt er als zij schade veroorzaken?
Als uw kleinkinderen onder uw toezicht staan of als uw aansprakelijkheid kan worden ingeroepen, kan u uw familiale verzekering inroepen om de financiële gevolgen niet te moeten dragen. 

Uitsluitingen en beperkingen

 • Als u een ongeval hebt met de fiets of een motorrijtuig dat een autonome snelheid van 25km/h niet overschrijdt, vergoedt de familiale verzekering schade aan derden. Dit betreft: elektrische rolstoel, hoverboard, elektrisch skateboard, elektrische fiets, elektrische step … Motorfietsen van klasse A en bijvoorbeeld fietsen van de klasse Speed Pedelec die autonoom max 45 km/h kunnen halen, blijven echter wel onderworpen aan de verplichte verzekering BA Bromfiets.
 • Bent u zelf gekwetst? Dan kan u geen beroep doen op de familiale verzekering. Om uzelf te verzekeren tegen lichamelijke schade kan u een verzekering Family Protect of Persoonlijke Ongevallenverzekering afsluiten
 • De lichamelijke en de materiële schade zijn gelimiteerd tot respectievelijk 27.895.341 euro en 5.579.068 euro.

Franchise

 • Voor lichamelijke schade is er geen franchise. Voor materiële schade bedraagt de franchise 255,89 euro.
 • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van december 2017 en gekoppeld (met uitzondering van Rechtsbijstand) aan de index van de consumptieprijzen.

Goed om te weten
De familiale verzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent