• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Overlijden

Waarom is een uitvaartverzekering nodig?

Het nut van een uitvaartverzekering

Bij een overlijden komt er heel wat op de nabestaanden af. De uitvaart moet georganiseerd worden en er zijn ook nog de uitvaartkosten. Die lopen snel hoog op zoals blijkt uit de uitvaartsimulator. Een uitvaartverzekering kan dan veel financieel leed besparen.

Voorbeeld

Toen de vader van Ingrid overleed, werd Ingrid geconfronteerd met hoge begrafeniskosten. Jammer genoeg bleek haar vader nauwelijks enige financiële reserve te hebben. Zijn rekening werd ook geblokkeerd, een standaardprocedure in het kader van het erfrecht. Ingrid moest de hulp van familie inroepen om hem de uitvaart te kunnen geven die ze wilde. 

3 redenen voor een uitvaartverzekering

 1. Je nabestaanden hebben geen financiële moeilijkheden als de uitvaartkosten betaald moeten worden.
 2. Een uitvaartverzekering is de enige verzekering die met 100% zekerheid van pas zal komen.
 3. Je kan er zijn voor je dierbaren, zelfs als je er niet meer bent.

Hoe werkt de uitvaartverzekering van DVV?

Met Uitvaart+ bouw je een kapitaal op waarmee later de kosten van de crematie of begrafenis gedekt kunnen worden:

 • Je kiest hoe je de premie betaalt: Je betaalt de premie gespreid over min. vijf jaar en max. 20 jaar. Je kiest zelf of je maandelijks, driemaandelijks of halfjaarlijks stort.
 • De uitvaartverzekering zal later aan je nabestaanden het kapitaal uitbetalen (2.500 tot 15.000 euro).
 • Je betaalt minder belastingen onder bepaalde wettelijke voorwaarden: de fiscus betaalt een stuk van de premies terug in de vorm van een belastingvermindering, zolang je ze aftrekt in het kader van langetermijn- of pensioensparen. De fiscale behandeling hangt af van je individuele situatie en kan in de toekomst gewijzigd worden. Houd er rekening mee dat als voor een premie een belastingvoordeel verkregen werd, er ook taksen van toepassing zijn op de uitkering.

Waarom kiezen voor DVV verzekeringen?

 • Bij andere uitvaartverzekeringen wordt vaak rechtstreeks aan de begrafenisondernemer betaald. Bij ons niet. Wij laten jou beslissen hoe je alles regelt. Meer nog: je kan, als verzekeringsnemer, de begunstigde op elk moment wijzigen.
 • Er is geen medische screening nodig bij DVV. Goed om te weten: bij een invaliditeitspercentage van meer dan 66% is onderschrijving niet mogelijk.
 • Als je komt te overlijden, zal je DVV-consulent alles doen om de uitbetaling vlot te laten verlopen. Houd wel rekening met een eventuele wachtperiode.
 • Je kan een verzekering Uitvaart+ nemen vanaf 18 jaar tot 70 jaar.

Meer informatie

Wil je meer weten over Uitvaart+ van DVV verzekeringen of over het eventuele belastingvoordeel? Spring eens binnen bij een DVV-consulent.

Goed om te weten:

Uitvaart+ is een levenslange overlijdensverzekering van tak 21 met maximaal 6% instapkosten, afgesloten voor een levenslange duurtijd met een minimum van tien jaar in geval van pensioensparen. Bekijk voor informatie over de limieten, risico’s  en uitsluitingen de voorwaarden, de informatiefiche en commerciële fiche of ga langs bij een DVV-consulent. Het is belangrijk deze documenten door te nemen voor een contract te ondertekenen. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent