• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Optie van de woningverzekering Cocoon Flex

Verzeker je tuin via je woningverzekering

Optie tuin

Je aanplantingen, buitenspeelgoed (bv. trampoline) of tuingereedschap ook verzekerd

Niet verzekerd: zwembaden, natuurzwembaden en buitenjacuzzi's.

Schade aan inboedel die geen deel uitmaakt van de tuin, maar zich wel buiten bevindt (fiets e.d.)

Kosten voor sanering van grond die vervuild is door een lek in je mazouttank ook gedekt

Vergoeding tot max. 10.000 euro
Vooraleer je een verzekering afsluit, raden we je aan het informatiedocument te lezen.

Je tuin verdient toch ook bescherming?

Met de woningverzekering Cocoon Flex ben je verzekerd voor je woning en alles wat binnen staat en de inhoud daarvan. Maar wat als je veel geïnvesteerd hebt in je tuin, bijvoorbeeld in aanplantingen, tuinaccessoires (zoals beelden, verlichting, plantenpotten), gereedschap (zoals grasmaaier), decoraties, speeltoestellen, …? Dan neem je de Optie Tuin bij Cocoon Flex om ook die zaken te beschermen.

Wat dekt de Optie Tuin van de woonverzekering Cocoon Flex concreet?

Met de Optie Tuin bij Cocoon Flex krijg je een vergoeding voor:

  • schade aan aanplantingen, ook als gevolg van een natuurramp, of diefstal van aanplantingen, op voorwaarde dat je ingetekend hebt op de Optie Diefstal (tot max. 5.000 euro en 500 euro per plant)
  • schade aan tuinmeubelen, -accessoires en -gereedschap, decoraties voor buiten, speeltoestellen (zoals trampoline) en barbecues, die zich buiten bevinden, ook als gevolg van een natuurramp, of diefstal ervan, op voorwaarde dat je ingetekend hebt op de Optie Diefstal (tot max. 5.000 euro)
  • kosten gemaakt voor de sanering van grond die door stookolie verontreinigd is en voor de heraanleg (tot max. 10.000 euro, dat bedrag kan verhoogd worden als je gekozen hebt voor een hoger dekkingsniveau).

Vooraleer je een verzekering afsluit, raden we je aan het informatiedocument te lezen.

Wat is onder andere niet gedekt door de Optie Tuin?

De Optie Tuin is niet van toepassing op zwembaden, zwemvijvers en buitenjacuzzi’s. Daarvoor moet je intekenen op de Optie Zwembad.

Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. Je kan de volledige lijst terugvinden in het Informatiedocument over de woonverzekering Cocoon Flex (IPID) en in de Algemene voorwaarden van de woonverzekering Cocoon Flex.

Franchise

Als je een woonverzekering Cocoon Flex onderschrijft, Optie Tuin inbegrepen, blijft er een franchise van 309.33* euro voor jouw rekening. Dit bedrag wordt dus afgetrokken van de schadevergoeding die je ontvangt in geval van schade, tenzij je kiest voor een herstelling in natura. In dat geval hoef je de franchise niet te dragen. De franchise wordt geïndexeerd en evolueert mee met de consumptieprijsindex. 

Goed om te weten

*Consumentenprijsindex 127,84 (index van januari 2023 op basis van 2013=100).

De Optie Tuin is een keuzewaarborg bij de woningverzekering Cocoon Flex die afgesloten wordt voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd wordt. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.

Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk:

Kennisname van deze documenten is verplicht vóór je het contract ondertekent.

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

Cocoon Flex is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent