• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Optie van de woningverzekering Cocoon Flex

Verzeker uw tuin via uw woningverzekering

Optie tuin

Uw aanplantingen, buitenspeelgoed (bv. trampoline) of tuingereedschap ook verzekerd

Schade veroorzaakt door een natuurramp ook gedekt

Kosten voor sanering van grond die vervuild is door een lek in uw mazouttank ook gedektUw tuin verdient toch ook bescherming?

Met de woningverzekering Cocoon Flex bent u verzekerd voor uw woning en alles wat binnen staat. Maar wat als u veel geïnvesteerd hebt in uw tuin, bijvoorbeeld in aanplantingen, tuinaccessoires (zoals beelden, verlichting, plantenpotten), gereedschap (zoals grasmaaier), decoraties, speeltoestellen, …? Dan neemt u de Optie Tuin bij Cocoon Flex om ook die zaken te beschermen. 

Wat dekt de optie Tuin?

Met de Optie Tuin bij Cocoon Flex krijgt u een vergoeding voor:

  • schade aan aanplantingen, ook als gevolg van een natuurramp, of diefstal van aanplantingen, op voorwaarde dat u ingetekend hebt op de Optie Diefstal (tot max. 5.000 euro en 500 euro per plant)
  • schade aan tuinmeubelen, -accessoires en -gereedschap, decoraties voor buiten, speeltoestellen (zoals trampoline) en barbecues, die zich buiten bevinden, ook als gevolg van een natuurramp, of diefstal ervan, op voorwaarde dat u ingetekend hebt op de Optie Diefstal (tot max. 5.000 euro)
  • kosten gemaakt voor de sanering van grond die door stookolie verontreinigd is en voor de heraanleg (tot max. 10.000 euro, dat bedrag kan verhoogd worden als u gekozen hebt voor een hoger dekkingsniveau).

Uitsluitingen en beperkingen

De Optie Tuin is niet van toepassing op zwembaden, zwemvijvers en buitenjacuzzi’s. Daarvoor moet u intekenen op de Optie Zwembad.

Franchise

  • Voor Cocoon Flex blijft een franchise van 265 euro ten laste van de verzekerde. Het bedrag wordt van de vergoeding afgetrokken. 
  • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van 2020 en evolueren (met uitzondering van Rechtsbijstand) met de index van de consumptieprijzen.

Goed om te weten

De Optie Tuin is een keuzewaarborg bij de woningverzekering Cocoon Flex die afgesloten wordt voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd wordt. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.

Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk:

Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.

Oef, een mens!

Bij DVV gaat het in de eerste plaats om mensen! Dat betekent ook dat in geval van schade uw DVV-consulent uw dossier persoonlijk en snel zal beheren. Op belangrijke momenten kan u dus rekenen op de hulp van een echte mens. Een hele geruststelling!

Cocoon Flex is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent