• My DVV

auto

Wanneer neemt u een omnium voor uw auto?

Omniumverzekering: ja of neen?

Een omniumverzekering vergoedt de schade aan uw eigen auto, een gewone autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid niet. Niet zeker of een omnium loont? Lees ons advies.

Wanneer komt omnium tussen?

Een omniumverzekering komt tussen voor schade aan uw eigen auto. U hebt de keuze uit 2 soorten omnium met een minder of meer uitgebreide dekking:

Wanneer is het slim om een omnium te nemen?

  • Hebt u net een nieuwe auto gekocht? Dan is het altijd verstandig om een omniumverzekering af te sluiten. Praktisch alle risico’s zijn dan gedekt. Meestal wordt aangeraden om voor dezelfde periode een omnium te nemen als uw autolening loopt. Zo’n 3 à 5 jaar dus.
  • Rijdt u met een recente tweedehandsauto of een auto die meer dan 5 jaar oud is? Dan kan u overschakelen naar een kleine omnium die een stuk goedkoper is. Ongelukken in fout zijn dan niet meer vergoed, maar brand, diefstal, glasbreuk enz. wel. 
  • Is uw auto meer dan 10 jaar oud? Dan is het niet meer interessant om een omniumverzekering te nemen. Uiteraard bent u wel nog altijd verplicht om een autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid te nemen.

Uw DVV-consulent helpt u!

Op zoek naar info of advies over de omniumverzekering of de autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid? Ga langs bij een DVV-consulent in uw buurt. Zij of hij beantwoordt graag uw vragen. 

Dit wil u ook weten

Dit wil u ook weten

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent