• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Fiets en motor

5 tips voor trips die trein en fiets combineren

Trein + fiets voor een leuke dag uit!

Al genoeg fietstochtjes gedaan in je buurt? Neem dan je (elektrische) fiets mee op de trein en speel toerist in eigen land. Mogelijkheden genoeg! Geen inspiratie? We zetten vijf tips voor trips in België op een rij.

1. Verken Antwerpen met de Easy-goingroute

Met deze route kan je op een comfortabele manier langs alle bezienswaardigheden van Antwerpen fietsen. Van mooie panorama’s over groene plekjes en prachtige kunst en architectuur, deze Easy-goingroute heeft het allemaal. Een gratis fietskaart is beschikbaar bij één van de bezoekerscentra van Visit Antwerpen.

2. Ga op Vlassafari met het hele gezin

Voor een leuke familietoer zet je de fiets op de trein naar Kortrijk. Op 4 km van het station vind je het vertrekpunt: het knappe Texture, het museum over de Leie en vlas. Van daaruit kan je een heerlijke rit doen van 22 km. Wil je de vlasvelden in bloei zien staan? Dan moet je deze trip in juni doen! Breng zeker ook een bezoek aan het verrassende Texture Museum! Ontdek meer over fietsen tussen de vlasvelden.

3. Ontdek de sportgeschiedenis in Vlaams-Brabant

Oude sporten uitproberen in de Volkssporttuin? Een stukje sportgeschiedenis meepikken in het Sportimonium? Het kan allemaal op deze toegankelijke route van 28 km in de rustige rand van Machelen en Vilvoorde. De route vertrekt aan het station van Vilvoorde. Voor dit glooiende terrein is een elektrische fiets geen slecht idee! Maak kennis met de Sportimoniumroute.

4. Ga op ontdekking rond Mons

Vanuit Mons kan je een aantal opvallende sites verkennen die UNESCO Werelderfgoed zijn. Deze tocht is een kleine 27 km lang en vertrekt vanaf de Grote Markt op enkele minuten van het station. Je passeert daarna onder meer langs het Mundaneum, de site van Le Grand Hornu en de neolithische mijnen van Spiennes, Ontdek de UNESCO-route.

5. Geniet langs de Maas

Wil je zowel Dinant als Namen bezoeken? Dan zit je goed met deze 28-km lange route die deel uitmaakt van de internationale langeafstandsfietsroute EuroVelo 19. Je kan de trein nemen naar Dinant om van daaruit de vallei van de Maas te verkennen tot in Namen. Verken de RAVeL van de Maas. Daarna stap je gewoon terug met je fiets op de trein.

DVV is er voor je

Wil je met een gerust hart vertrekken? Dan zit je goed met de fietsverzekering van DVV. Als je fiets gestolen of beschadigd is, word je vergoed. Mooi meegenomen: als er iets verkeerd gaat, krijg je bijstand onderweg. Geïnteresseerd? Vraag meer info aan  je DVV-consulent.

Goed om te weten

  • De bijstand wordt georganiseerd door onze partner Europ Assistance.
  • De Fietsverzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en stilzwijgend verlengd voor opeenvolgende periodes van 1 jaar. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.
  • Ga voor meer informatie naar een DVV-consulent of bekijk de volgende documenten:

Deze Fietsverzekering is een verzekeringsproduct van DVV, merk- en handelsnaam van Belins NV, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037 - Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE59 0689 0667 8326 - BIC GKCCBEBB.

Gepubliceerd op 18/06/2021

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent