• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Fiets en motor

Hoe zorg je voor de batterij van je elektrische fiets?

Zo blijft de accu van je elektrische fiets in topvorm

De elektrische fiets wordt steeds populairder. In 2020 was bijna vier op de tien nieuwe fietsen in België een e-bike. Zo’n 27% van de Vlaamse gezinnen zou ondertussen een elektrische stadsfiets hebben. Heb je ook de stap gezet? Dan weet je dat het geen goedkope investering is, vooral omwille van de fietsaccu. Met onze tien tips zorg je dat je batterij langer in topvorm blijft.

10 tips voor de batterij van je elektrische fiets

 1. Bewaar de batterij in een droge omgeving bij 15 tot 20 graden.
 2. Neem je batterij in de winter zeker mee naar binnen als je een elektrische fiets met afneembare accu hebt.
 3. Laad de batterij niet op bij extreme hitte of vrieskou. Je legt de accu beter eerst even in een ruimte op kamertemperatuur voor je hem oplaadt.
 4. Haal de fietsaccu uit het stopcontact zodra hij is opgeladen.
 5. Gebruik alleen de originele lader. Vermijd verlengkabels zodat er geen risico is op brandgevaar.
 6. Zorg dat je batterij niet in een diepe slaap geraakt. Na een lange periode stilstand riskeer je namelijk onherstelbare schade. Elke maand de batterij even opladen, is een beter idee.
 7. Rijd je batterij niet volledig plat. Je kan best herladen als de fietsaccu nog wat ‘jus’ heeft of zelfs na elk gebruik.
 8. Verwijder de batterij als je je elektrische fiets wil schoonmaken. Ontdek meer tips voor het onderhoud van je elektrische fiets.
 9. Schakel op een correcte manier. Eigenlijk moet dat op dezelfde manier als bij een auto. Als je een stoplicht nadert, schakel je beter al terug zodat je makkelijker kan starten en er minder energie gevraagd wordt van de accu.
 10. Neem de handleiding van de batterij door zodat je het advies van de producent kan volgen.

DVV is er voor je

Is de batterij van je elektrische fiets ondanks alles toch plat? Geen probleem, je kan rekenen op bijstand via de fietsverzekering van DVV. Meer weten? Vraag info aan je DVV-consulent.

Goed om te weten

 • De bijstand wordt georganiseerd door onze partner Europ Assistance.
 • De Fietsverzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en stilzwijgend verlengd voor opeenvolgende periodes van 1 jaar. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.
 • Ga voor meer informatie naar een DVV-consulent of bekijk de volgende documenten:

Deze Fietsverzekering is een verzekeringsproduct van DVV, merk- en handelsnaam van Belins NV, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037 - Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE59 0689 0667 8326 - BIC GKCCBEBB.

Gepubliceerd op 18/06/2021

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent