Tweedehands is in, en dat geldt zeker ook voor e-bikes. Kiezen voor een elektrische fiets is slim kiezen om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Met de aankoop van een tweedehands exemplaar beperk je het grondstoffengebruik en verklein je de afvalberg. Ook financieel doe je een goede zaak, want het is een stuk goedkoper dan een nieuw model. De waarde van een e-bike daalt ook snel, waardoor je zeker koopjes kan doen.
Je kunt je tweedehands elektrische fiets kopen op advertentiesites als tweedehands.be of Facebook Marktplaats. Hou er wel rekening mee dat ook veel oplichters actief zijn op deze platforms, en dat je geen enkele garantie krijgt. Zelfs bij een ogenschijnlijke goede deal, moet je waakzaam zijn. Je kan ook zoeken op gespecialiseerde sites, zoals troc-velo.be. En met wat geluk vind je misschien wel het model van je dromen op een fietsbeurs.
Een gereviseerde elektrische fiets is een veiliger alternatief. Je koopt dan een professioneel nagekeken model dat dezelfde prestaties en veiligheid biedt als een nieuwe elektrische fiets. Bovendien krijg je op je gereviseerde elektrische fiets wel garantie. Zo geeft Decathlon 2 jaar waarborg en upway.be 1 jaar. Ook sommige fietsenwinkels bieden gereviseerde exemplaren aan.
Een tweedehands elektrische fiets is nog steeds een relatief duur vervoermiddel en het aantal fietsdiefstallen blijft stijgen. Twee sterke argumenten om je fiets te verzekeren, zeker tegen diefstal! Om een DVV-Fietsverzekering inclusief diefstaldekking af te sluiten voor een bij een particulier gekochte tweedehands fiets, mag je tweewieler niet ouder zijn dan 1 jaar sinds de eerste aankoopdatum. De originele aankoopfactuur moet dit bewijzen. Heb je je fiets bij een handelaar gekocht, dan volstaat de aankoopfactuur van de tweedehands fiets. Om aanspraak te maken op de diefstalgarantie, ben je verplicht gebruik te maken van een gecertificeerd hangslot waarmee je je fiets aan een ankerpunt kunt bevestigen.
Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!
Deze Fietsverzekering is een verzekeringsproduct van DVV, merk- en handelsnaam van Belins NV, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037 - Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE59 0689 0667 8326 - BIC GKCCBEBB.
Wie vergoedt de lichamelijke letsels? Wie betaalt de materiële schade? Wat als één van beide geen verzekering heeft? Ontdek het in dit artikel.
Een elektrische fiets is een stevige investering, vooral omwille van de batterij. Ontdek onze tien tips om je fietsaccu langer in topvorm te houden.
Ben je ook overgestapt op een elektrische fiets? Dan zorg je beter voor regelmatig onderhoud om lang te genieten van je dure investering. Ontdek meer.