• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Nieuws

7 tips om je cadeaus ecologisch in te pakken

Duurzame geschenkverpakking: zo kan het!

De feestdagen komen er snel aan. Is je feestmenu al samengesteld en zijn je cadeautjes al grotendeels gekocht? Dan heb je alleen nog een ecologische geschenkverpakking nodig. Want geef toe: cadeaupapier dat in een fractie van een seconde in de papierbak belandt, dat kan anders! We geven je enkele alternatieven.

Tip 1: ga aan de slag met naald en draad

Heb je nog sweaters, T-shirts of theedoeken die te mooi zijn om weg te gooien, maar net iets te versleten om nog te dragen? Dan zijn die perfect om een leuk zakje te naaien. Mag het nog wat meer zijn? Doe er dan een lint rond uit een oude reep stof en werk af met een knoop om het zakje toe te maken. Je zal ongetwijfeld scoren!

Tip 2: maak een collage

Knip mooie foto’s of illustraties uit oude tijdschriften en maak er een leuke collage van. Met een stukje groen en een cadeaulint errond is het perfect voor onder de kerstboom!

Tip 3: hergebruik oude dozen

Heb je nog oude schoendozen of dozen van onlinebestellingen in je kelder staan? Dan kan je ze gebruiken om je cadeautjes ecologisch te verpakken. Is het een cadeau voor oma of opa? Laat je kind er dan een echt kunstwerkje van maken.

Tip 4: wees creatief met papier en karton

Oude kranten, wegenkaarten, toiletrollen, partituren die nog rondslingeren zijn perfect voor een originele geschenkverpakking. Een leuk touwtje, een persoonlijke wens en je pakje is klaar!

Tip 5: verpak je cadeaucent leuk (en ecologisch)

Ben je van plan om een cent cadeau te doen aan je (klein)kind met eindejaar? Leuk, want dan kan het zelf iets leuks kiezen. Stop je je geld liever niet gewoon in een enveloppe? Geef op een originele manier centjes cadeau.

Tip 6: laat je inspireren door Japan

Marie Kondo ken je vast wel, maar weet je ook wat Furoshiki is? Bij dat eeuwenoude gebruik wordt een cadeau in een mooi stuk textiel gewikkeld. Je kan er speciale doeken voor kopen, maar ook andere stoffen zijn bruikbaar. De techniek voor het vouwen en binden lijkt op origami. Met bin-zutsumi kan je bijvoorbeeld perfect een fles inpakken. Suika-zutsumi is dan weer een speciale techniek om iets ronds in te pakken. Even googelen op Furoshiki en je bent vertrokken!

Tip 7: gebruik oude glazen bokalen of metalen blikken

Je hebt vast nog wel oude confituurpotten of blikken staan. Niet? Spring dan even binnen bij de kringloopwinkel. Ook glazen bokalen zijn perfect bruikbaar om geschenken ecologisch in te pakken en er een personal touch aan te geven. Zero waste, dat kan toch iedereen? 

DVV doet mee

Zo weinig mogelijk papier verbruiken, ook wij vinden dat belangrijk. Maar eerlijk is eerlijk: een groot bedrijf als DVV de digitale weg laten inslaan is een uitdaging. Vandaag vind je al heel wat documenten in MyDVV, je beveiligde klantenzone. In de toekomst wordt het je vaste stek voor al je verzekeringen bij DVV. Daarnaast blijven onze DVV-consulenten het verschil maken door hun persoonlijke advies en hun expertise. Hulp nodig? Neem contact op met een DVV-consulent.

Gepubliceerd op 30/11/2021

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent