DVV verzekeringen
Annuleer
Bekijk alle resultaten
Kies een resultaat of bevestig jouw zoekopdracht via de enter button
< Terug
Filter
Verhuis gepland? Met een beetje voorbereiding is duurzaam verhuizen perfect mogelijk. Check onze tips om het milieu zo weinig mogelijk te belasten.
Om je een woonkrediet toe te kennen, zullen kredietinstellingen nagaan of je de lening wel zal kunnen terugbetalen. Ontdek de vijf factoren die daarbij een rol spelen.
Slingert er overal rommel rond en komen er vrienden of familie op bezoek? Met onze vijf tips ruim je in een recordtijd op. Ontdek er meer over.
In de keuken loert het gevaar altijd om de hoek. Vuur, brandwonden, snijwonden... Ontdek onze tips voor veilig koken.
Overweeg je om een huis of appartement te kopen? Vermijd ‘eerste koop, beste koop’ en 4 andere veelgemaakte fouten. Lees ons advies!
De woonbonus wordt afgeschaft in Vlaanderen. Hoe zit het nu precies? En wat betekent het voor je? Ontdek het antwoord op de vijf belangrijkste vragen.
Heb je veel geld geïnvesteerd in je tuin? Zorg dat je planten en zwembad voorbereid zijn op vorst of sneeuw. Ontdek hoe je je tuin winterklaar maakt.
Cadeaupapier dat in een fractie van een seconde bij het papier belandt, dat kan anders! Daarom verzamelden we zeven ideeën voor duurzame geschenkverpakking.
Overweeg je om een tweede verblijf te kopen in Frankrijk, Spanje of Italië? Met deze zeven tips ben je klaar voor de aankoop van een woning in het buitenland.
Wat is een huurwaarborg? Hoe en wanneer moet je betalen? En mag de borg ingehouden worden?
Het EPC-certificaat kent een energiescore toe aan elke woning. Sinds begin 2019 is het EPC in Vlaanderen grondig veranderd. Ontdek er meer over.
Thuisbatterijen zijn erg in trek in combinatie met zonnepanelen. Hierop moet je letten om te bepalen of een thuisbatterij een goede oplossing is voor jou.
Kost de domiciliëring geld bij DVV? Kan je de datum van inning aanpassen? En wat als er een probleem was met de domiciliëring? We vertellen je er alles over!
Zware regen komt steeds vaker voor. We kunnen dus allemaal te maken krijgen met een overstroming. Ontdek hoe je je woning beschermt tegen hevige regenval.
Minder water verbruiken is goed voor het milieu en je portemonnee. Zeker als je weet dat onze waterfactuur wellicht verder zal stijgen. Ontdek meer.
Is je inkomen gedaald of weggevallen door de Covid-19-crisis? Je kunt aan je kredietmakelaar een betalingsuitstel voor je hypothecaire lening vragen.
Je wilt je woning beter beschermen tegen diefstal? En tegelijk je veiligheid verhogen? Domotica kan je helpen.
Wil je bouwgrond kopen om het huis van je dromen te bouwen? Met onze vijf aandachtspunten begin je goed voorbereid en vermijd je onaangename verrassingen.
Koop in 2021 een woning in Vlaanderen en verbeter de energieprestatie van je nieuwe woning dankzij de renteloze renovatielening.
Sinds begin 2020 moet elke woning in Vlaanderen een geïsoleerd dak hebben. Ontdek hoe je voldoet aan de dakisolatienorm en wat er gebeurt als je de norm niet haalt.
Ecocheques, je krijgt ze misschien ook van je werkgever. Geen idee waarvoor je ze kan gebruiken? We zetten je op weg met vijf leuke tips.
Ga je samenwonen met vrienden? Dan zal je vast de tijd van je leven hebben! Ontdek welke verzekeringen je neemt om goed beschermd te zijn.
De immobiliënmarkt is cyclisch. Los van de rentevoeten zijn sommige periodes in het jaar interessanter om een woning te kopen. Ontdek meer.
Huurder, eigenaar-bewoner, eigenaar-verhuurder: wat zijn je belangen bij een woningverzekering? Ontdek meer.
Kijk je ernaar uit om 2021 feestelijk uit te zwaaien? Met onze tips houd je het gezellig en maak je er veilige eindejaarsfeesten van!
Als je een (oudere) woning gekocht hebt, dan is je elektriciteit misschien niet in orde. Je riskeert dan brandgevaar. Ontdek meer over elektriciteit conform maken.
Een gemiddeld gezin betaalt jaarlijks zo’n 2.000 euro aan energie. Gelukkig kunnen we zelf heel wat doen om energie te besparen. Ontdek onze zeven tips.
Ga je bouwen? Ontdek aan welke energienormen je nieuwbouw moet voldoen en leer meer over EPB en BEN in Vlaanderen en Brussel, en de Q-ZEN-norm in Wallonië.
Face recognition is een technologie die gezichtskenmerken gebruikt voor identificatie. Wereldwijd is de technologie enorm in opmars. Ontdek er meer over.
Beroepskosten kan je aftrekken van je inkomsten. Resultaat: je betaalt minder belastingen. Ontdek het verschil tussen de forfaitaire en werkelijke beroepskosten.
Zeker in deze tijden is onze tuin een echt geschenk. Maar hoe maken we er nog meer een paradijs van voor onszelf, planten en dieren? We zetten je op weg met vijf tips.
Een onbetrouwbare aannemer of een helper die een ongeval krijgt… Als je (ver)bouwt of verhuist, kan het mis gaan. Ontdek met welke verzekeringen je dat opvangt.
Hoeveel kost een verhuis? Hoe betaal je minder? Ontdek het antwoord op deze en andere vragen.
Ondanks de prijsstijgingen heeft niemand zin om de feesten over te slaan... Ontdek enkele ideeën voor geslaagde eindejaarsfeesten die minder kosten.
Hoe reageer je het best als je een brand opmerkt in huis? Brandweerman Rudy geeft advies zodat je erger kan voorkomen. Lees zijn tips.
In België eiste koolmonoxidevergiftiging in 2019 830 slachtoffers. 29 mensen overleden aan de gevolgen. Ontdek hoe je dit soort ongevallen herkent en voorkomt.
Vermoed je dat je een waterlek hebt? Dan kan je maar beter kort op de bal spelen om een gepeperde waterrekening te vermijden. Ontdek hoe je een lek opspoort.
Je enige sleutel kwijt, jezelf buitengesloten? Welkom slotenmaker! Hoe kies je de juiste? Hoe ben je zeker van een correcte prijs en goede kwaliteit?
Een ongeval thuis is snel gebeurd! Een val, vergiftiging, brand... Leer je kind noodsituaties herkennen en juist reageren.
Wat kan je doen om brand te voorkomen tijdens de feestdagen? En welke verzekeringen komen tussen als het verkeerd gaat? Ontdek er meer over.
Elke brandverzekering is anders, maar verzekeraars gebruiken meestal een gemeenschappelijke basis om de prijs ervan te berekenen. Ontdek de belangrijkste criteria.
Als je bij een financiële instelling langsgaat om geld te lenen voor je eigen woning, dan zal die met drie factoren rekening houden voor ze je een lening toestaan. Ontdek er meer over.
Bijna twee derde van de inbraken vindt plaats als het donker is. Ontdek hoe je je woning beschermt tegen inbrekers tijdens de donkere wintermaanden.
Als een financiële instelling je een woonkrediet geeft, dan vraagt het een garantie. Ontdek het verschil tussen een hypotheek en een hypothecair mandaat.
Door energiebesparende investeringen te doen in je woning, verbruik je minder en bespaar je. Ontdek er meer over.
Een brandverzekering is noodzakelijk en sterk aanbevolen. Maar ze is niet altijd verplicht in België. Lees meer over deze verzekering en de voordelen die ze biedt.
Daar komen herfst en winter: tijd om binnen en buiten werkjes op je to-do lijstje te zetten. Met onze tips voorkom je verrassingen.
Je huis isoleren, dat levert een flinke besparing op je energiefactuur op. Maar waar begin je? Dakisolatie is de eerste stap. Daarna komen muren, ramen en vloeren.
Je huis koelen houden bij tropische temperaturen: hoe doe je dat? Begint de hitte toe te slaan? Er zijn genoeg tips en trucs om de hitte buiten en je huis koel te houden. Ontdek onze tips.
Als je toestellen gewoon stuk gaan of bij ‘vervroegde veroudering’ zijn ze niet verzekerd door je woningverzekering. Ze (laten) repareren is dan slim. Check hoe!
In de winter kan je woning zwaar te lijden hebben onder vorst of sneeuw. De schade kan dan stevig oplopen. Vermijd onaangename verrassingen dankzij onze tips.
Je woning kan zwaar te lijden hebben onder sneeuw of ijs. Gelukkig kan je dan op DVV verzekeringen rekenen. Leer meer over je verzekering bij sneeuwschade.
Voor elk onroerend goed wordt een kadastraal inkomen bepaald. Maar wat is dat precies en waarvoor dient het? Ontdek het.
Kangoeroewonen, je hebt er misschien ook al van gehoord. Maar wat betekent het en hoe zorg je voor een correcte verzekering? We zetten alles op een rij.
Driekwart van de Belgen woont in zijn eigen woning. Wil je ook een eigen stek, maar twijfel je tussen kopen of renoveren? We zetten de voor- en nadelen op een rij.
Ga je op eigen benen staan en twijfel je om te kopen of te huren? We zetten de voor- en nadelen op een rij. Lees er meer over.
Een droogkast die vuur vat, je hoort het soms in het nieuws. Wat kan je doen om dat te vermijden? En hoe zit het met de verzekering? Lees ons advies.
Na een brand of inbraak moet de politie of verzekering exact weten wat er in je huis stond. Volg deze vijf stappen voor de inventaris van je inboedel.
Sinds 2021 gelden er nieuwe regels in Vlaanderen en Brussel als je zonnepanelen wilt installeren. In Wallonië verandert er niets. We zetten alles voor je op een rij.
Overweeg je de aankoop van een grond, huis of appartement? Weet dat je altijd moet rekening houden met notariskosten bovenop de vraagprijs. Ontdek er meer over.
Het onderhoud van verwarmingsketels en warmwatertoestellen garandeert de goede werking van je toestellen, maar zorgt ook voor je veiligheid. Ontdek er meer over.
Met een minimum aan onderhoud blijven je zonnepanelen in optimale doen. Een paar aandachtspunten verlengen de levensduur en optimaliseren de energie-output. Ontdek ze hier!
Online openbare verkopen hebben steeds meer succes. Geen idee hoe het werkt en wat de voordelen zijn? We zetten alles op een rij. Ontdek meer.
Wist je dat er in België gemiddeld zo’n 11 tot 21 onweersdagen per jaar zijn? Gelukkig kan je zelf heel wat doen om je toestellen, je woning en jezelf te beschermen.
Denk je er aan om alleen te gaan wonen? Dan bereid je je beter goed voor. We zetten alles op een rij zodat je met een gerust hart de stap kan zetten. Ontdek meer.
We brengen meer tijd thuis door. Velen profiteren ervan om hun huis op te ruimen en opnieuw in te richten. Ontdek hoe je je beter voelt in je huis en in je hoofd.
Het Rampenfonds biedt financiële hulp voor de herstelling van goederen die in geval van een natuurramp niet gedekt zijn door een verzekeringspolis.
Overweeg je om je woning te renoveren? Met of zonder aannemer, het is altijd slim om je project, je naasten en jezelf te beschermen. Ontdek onze tips.
Renovatiepremies verschillen van regio tot regio en veranderen jaar na jaar. Ontdek op welke premies je recht hebt in Vlaanderen, Brussel of Wallonië.
In goed geïsoleerde huizen is het brandgevaar nog groter. Rookmelders zijn daarom een absolute must. Ontdek waar en hoe je ze plaatst.
Je woning kan zwaar te lijden hebben onder sneeuw of vorst. Gelukkig kan je in zo’n geval rekenen op je verzekering. Ontdek hoe je aangifte doet van schade.
Hoewel het niet verplicht is, is een schuldsaldoverzekering meestal een voorwaarde om een woonkrediet af te sluiten. Ontdek er meer over.
Sleutels kwijt, het gebeurt iedereen wel eens. Gelukkig is de redding nabij als je ingetekend hebt op de woningverzekering Cocoon van DVV. Ontdek meer.
Welke verzekeringen heb je nodig als je alleen gaat wonen? Is een brandverzekering hetzelfde als een woningverzekering? We leggen het je uit. Ontdek meer.
Water recupereren voor je tuin is een absolute noodzaak. Het blauwe goud wordt schaarser en duurder. Check onze tips om slim water te geven in de tuin.
Je kan heel wat doen om schade te voorkomen als er een storm, onweer of hagelbui op komst is. Ontdek onze tips.
Voorkomen is beter dan genezen, zeker bij stormweer. Met een aantal preventieve maatregelen beperk je de schade aan je woning en auto. Check onze tips.
Een storm of hagelbui die je huis beschadigt... Gelukkig kan je rekenen op je verzekeringen. Doe bij schade zo snel mogelijk aangifte bij je verzekeraar. Ontdek meer.
Nu we vaker van thuis werken, is een gezellig en comfortabel thuiskantoor heel belangrijk! Geen idee hoe je dat voor elkaar krijgt? We geven je enkele tips.
Heel wat Belgen overwegen een tiny house, joert of zorgunit. Hoe zit het met de voordelen, beperkingen en woningverzekering: DVV zet alles op een rij.
Wist je dat in België één op de drie woningbranden in de schoorsteen begint? Ontdek hoe je schouwbrand voorkomt.
Wist je dat er in België elk jaar 10.000 branden zijn? Nochtans kan brand in de meeste gevallen voorkomen worden. Ontdek onze preventietips.
Werk je graag in de tuin? Lees dan zeker onze tips om kleine of grote ongelukjes te vermijden. Ontdek meer.
Als je een gezinswoning koopt, kan je niet langer genieten van de woonbonus in Vlaanderen. Investeer je in een tweede verblijf? Dan is er het federale systeem.
In 2018 waren er al 1,38 miljoen Belgen met een tweede verblijf. Maar koop je een vakantiehuis in het buitenland of in België? Ontdek de voor- en nadelen.
Houd je er ook van om in de zomer te barbecueën? Met deze tien tips zorg je dat je barbecue niet in mineur eindigt.
Je wilt je keuken renoveren of veranda aanbouwen? Terwijl je woonkrediet loopt, kan je dan gebruik maken van een wederopname. Ontdek meer.
Heb je een woning op het oog? Weet dat je bovenop de aankoopprijs ook registratierechten en andere kosten zal moeten betalen. Vijf extra kostenposten.
Ga je binnenkort verhuizen naar je eigen huis of appartement? Met deze verhuischecklist ben je zeker dat je niets vergeet. Ontdek meer.
50% van de woningbranden wordt veroorzaakt door laders van smartphones. Ontdek onze tips om het risico op brand en elektrocutie te vermijden.
Elke zes minuten vindt er bij ons een woninginbraak plaats. Iedereen kan er mee te maken krijgen. Neem een diefstalverzekering om de financiële gevolgen te beperken.
Een zware storm of stevige hagelbui kan zorgen voor schade aan je dak, vensters, tuin, veranda enz. Gelukkig kan je een beroep doen op je verzekering. Ontdek meer.
Je tuin is een paradijsje geworden en je wilt zeker zijn dat je beschermd bent als er iets gebeurt? Ontdek hoe je je tuinmeubelen, beplantingen en carport verzekert.
Opslagbox, meubelbewaring, container enz. Lees hier waar en hoe je je goederen op kortere of langere termijn kan opslaan.
Na 15 à 20 jaar is het slim om je verwarmingsketel te vervangen. Zelfs als je oude toestel nog werkt, zijn er redenen genoeg om dat toch te doen. Ontdek meer.
Overweeg je om een warmtepomp te installeren omdat je gehoord hebt dat het milieu daarbij wint? Dan zetten we alle belangrijke info voor je op een rij.
Een waterlek kan heel veel oorzaken hebben: een gesprongen leiding, een kapotte kraan, een versleten afdichting, enz. Maar wat moet je doen bij een lek of vocht?
Is er een stroomonderbreking aangekondigd in je buurt? Met een aantal eenvoudige maatregelen beperk je de last en vermijd je schade. Ontdek meer.
Na een schadegeval past een verzekeraar soms de evenredigheidsregel toe voor de schadevergoeding. Maar wat is het precies? Hoe vermijd ik het? En bij DVV?
Weet je hoe je je verwarming kan regelen zodat je van je knusse nest kan genieten zonder dat je energierekening ontploft? Ontdek onze tips.
De Mobiscore is een score die aangeeft hoe milieuvriendelijk een woning is op het vlak van mobiliteit. Ontdek meer over deze mobiliteitsscore.
Overweeg je om een eigen stek te kopen? Dat stel je jezelf vast duizenden vragen. Ken je bijvoorbeeld het verschil tussen een vaste en een variabele rentevoet?
Werd er bij je thuis ingebroken? We leggen je in vijf stappen uit hoe je alles praktisch regelt na een woninginbraak. Ontdek er meer over.
Vertrek je op vakantie? Neem een aantal voorzorgsmaatregelen om te vermijden dat je ongewenst bezoek krijgt. Ontdek onze preventietips.
Als je je huis of appartement verkoopt, moet je bepaalde documenten kunnen voorleggen aan toekomstige eigenaars. Ontdek er meer over.
Weet je welke energiebronnen je kan kiezen om je woning te verwarmen? En wat de beste keuze is voor het milieu en je portemonnee? We beantwoorden de belangrijkste vragen.
Huur je een woning samen met vrienden? Leuk idee, maar zorg dat je duidelijke afspraken maakt. Hoe wordt de huur betaald? Wat met de andere kosten? We geven drie tips voor budgetbeheer!
Bij de woningverzekering Cocoon Flex moet je meestal rekening houden met een franchise. Dit deel van de schade zal niet vergoed worden door DVV. Ontdek er meer over.
Een huis of appartement kopen doe je niet elke dag. Weet je wat er allemaal komt kijken bij een woning kopen? Ontdek de belangrijkste stappen.
Wil je als alleenstaande een woning kopen? Je bent niet alleen. Alleen een woning kopen, is moeilijker, maar gelukkig niet onhaalbaar als je goed bent voorbereid.
De vastgoedprijzen blijven stijgen. Hoe kan je de aankoop van een woning financieren als een woonkrediet niet volstaat? Ontdek er meer over.
Ga je scheiden en heb je samen een woning of appartement gekocht? Hoe moet het dan met je woonkrediet? Bekijk de verschillende scenario’s.
Heb je nog een vraag over de online simulering van een hypothecair krediet via MyDVV? Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. Neem de lijst even door.
Een woning kopen is duur. Door als ouder een financieel duwtje te geven, maak je het voor je kind een stuk eenvoudiger. Ontdek hoe je dat doet.
Heb je zonnepanelen geïnstalleerd? Maak dan optimaal gebruik van je zonnepanelen en consumeer je energie slim. Lees onze tips en doe je voordeel.
Privézwembaden worden steeds populairder bij de Belgen. Maar heb je een bouwvergunning nodig? We bekijken de situatie voor elk gewest.
Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.
Meer Info
Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.