• Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Beleggen

Beleg met potentieel hoger rendement

DVV Life Invest Dynamic (Tak 23)

Beleg al vanaf 25 euro per maand in Life Invest Dynamic

Wist u dat u geen groot kapitaal nodig hebt om te beleggen? Life Invest Dynamic is al beschikbaar vanaf 25 euro per maand. 

Kies uit 11 fondsen die we geselecteerd hebben op basis van ESG-criteria (Environment, Social, Governance)

Met deze levensverzekering bepaalt u volgens welke verdeelsleutel u belegt in de 11 mogelijke fondsen. Zo stemt u het risico af op uw beleggersprofiel

Fiscaal voordeel

Met Life Invest Dynamic de DVV wordt uw rendement fiscaal voordelig behandeld. Interessant, toch? 

Wat is DVV Life Invest Dynamic?

DVV Life Invest Dynamic is een tak 23-levensverzekering. Uw rendement hangt dan af van het rendement van een beleggingsfonds en uw kapitaal is niet gewaarborgd. 

Hebt u zelf geen tijd om te beleggen op de beurs of hebt u nog nooit de stap durven zetten? Dan zit u goed met Life Invest Dynamic. U neemt meer risico dan bij de tak 21-levensverzekering DVV Life Invest Protect, maar de opbrengst is mogelijk groter.

Wat moet u weten over DVV Life Invest Dynamic?

Met DVV Life Invest Dynamic investeert u in beleggingsfondsen

Wat zijn de voordelen en kenmerken?

 • U kiest zelf hoe u uw geld verdeelt over de 11 mogelijke beleggingsfondsen (minimaal 25 euro per fonds). Elk fonds heeft zijn eigen risicoklasse (van 1 tot 7). Zo kan u het risiconiveau evalueren. Wil u die verdeelsleutel later aanpassen? Dat kan zonder probleem.
 • U betaalt geen roerende voorheffing. Dit is dus een fiscaal voordelige beleggingsformule.
 • U belegt in fondsen die we geselecteerd hebben op basis van ESG-criteria (Environment, Social, Governance). 

Welke risico’s en nadelen zijn er?

 • U betaalt instapkosten, beheerskosten, 2% verzekeringstaks en uitstapkosten (afhankelijk van het moment dat u uw geld opneemt/afkoopt).
 • De waarde van de fondsen kan schommelen omdat het aandelen of obligaties zijn. Het financiële risico wordt volledig door u gedragen.

Wat gebeurt er bij overlijden?
Bij een levensverzekering kan u een begunstigde aanduiden. Die krijgt dan het geld als u er niet meer bent. Wil u nog een ruimere bescherming voor uw gezin? Kies de aanvullende waarborg bij overlijden. Dan ontvangen uw nabestaanden daarbovenop een extra kapitaal.

Hoe haalt u flexibel geld uit uw levensverzekering? 
Kies de Active-formule  van DVV Life Invest Dynamic. U kan dan maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks een deel van uw geld opvragen. 

Hoe stapt u gratis uit?
U betaalt geen uitstapkosten in de volgende gevallen:

 • bij overlijden van de verzekerde
 • bij annulatie binnen 30 dagen
 • bij gedeeltelijke afkoop volgens de Active-formule met een maximum van 20% van het totaalbedrag (max. 25.000 euro per jaar)
 • bij gedeeltelijke afkoop 1 maal per 12 maanden met een maximum van 10% van het totaalbedrag (max. 25.000 euro per jaar), niet in combinatie met de Active-formule. Bij een tweede of volgende gedeeltelijke afkoop binnen de 12 maanden worden de uitstapkosten aangerekend op de volledige afkoopwaarde.

Ontdek meer details over DVV Life Invest Dynamic

Potentieel hoger rendement

Verzekeringsfondsen die op de beurs beleggen, bieden u potentieel hogere rendementen dan een klassieke spaarrekening. Weet wel dat uw kapitaal niet gegarandeerd is.

Berekend risico

U bepaalt hoe u uw geld verdeelt over de fondsen waarin u kan beleggen met Life Invest Dynamic. Zo hebt u zelf in de hand welk risico u wil nemen.

Uw geld altijd beschikbaar

Beleggen in verzekeringsfondsen is vooral interessant op langere termijn. Maar als u uw geld toch nodig hebt, kan u er zonder probleem aan.

Herverdeel uw geld wanneer u dat wil

Als u instapt, bepaalt u in welke van de 11 fondsen u investeert. Wil u later die verdeelsleutel aanpassen? Dat kan altijd bij uw DVV-consulent

Oef, een mens!

Bij DVV gaat het in de eerste plaats om mensen! Dat betekent dat als u wilt beleggen of sparen, uw DVV-consulent u zal adviseren over de juiste verzekering voor u en uw dossier persoonlijk zal opvolgen van A tot Z. Op belangrijke momenten kan u dus rekenen op de hulp van een echte mens. Een hele geruststelling!

DVV Life Invest Dynamic is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Starten met beleggen

Lees eerst aandachtig deze pagina voordat u kunt Starten met beleggen

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent