• MyDVV

Auto

Hoe wordt de prijs van een autoverzekering berekend?

4 factoren die de prijs van een autoverzekering bepalen

De prijs van uw autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid hangt af van verschillende factoren. We hebben ze voor u op een rijtje gezet.

1. Wie is de bestuurder?

  • Bestuurders jonger dan 26 betalen meer dan bestuurders met meer rijervaring. Logisch, want zij zijn vaker betrokken bij ongevallen. Goed nieuws: bij DVV kan u 20% korting krijgen door een cursus defensief rijden als u jonger bent dan 26.
  • Een verzekeraar zal ook rekening houden met het aantal ongevallen dat u gehad hebt. Als u een hoge bonus-malus hebt, is uw premie hoger.
  • Als de bestuurder in een grote stad woont, is de kans op schade groter. De woonplaats zal dus ook bepalend zijn.

2. Welke auto hebt u?

Als u een sportwagen hebt of een wagen met een groot vermogen, zal u meer betalen voor uw autoverzekering. Uit ongevallenstatistieken blijkt nu eenmaal dat er meer ongevallen gebeuren met dat soort auto’s.

3. Hoe zal u uw auto gebruiken?

  • Het aantal kilometer dat u jaarlijks aflegt, zal een invloed hebben op uw premie. Bij DVV krijgt u 10% korting als u minder dan 10.000 km per jaar rijdt en ouder bent dan 26 (onder bepaalde voorwaarden).
  • De prijs van de autoverzekering zal ook verschillen als u uw auto alleen gebruikt voor privé of ook om naar uw werk te gaan.

4. Wil u extra bescherming?

Als u een nieuwe auto gekocht hebt, dan is een omniumverzekering een slimme investering. In dat geval zal uw premie natuurlijk hoger zijn. Ook als u pechverhelping en reis- of rechtsbijstand wil, zal u meer betalen. 

DVV is er voor u

Wil u meer weten over de prijs van een autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid of Full Omnium? Contacteer uw DVV-consulent. Zij of hij helpt u graag.

Gepubliceerd op 21/08/2019

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent