• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

Is er een franchise bij je autoverzekering?

Enkel bij omnium een franchise

Bij een gewone autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid of mini-omnium moet je geen rekening houden met een franchise. Bij een full omnium geldt er bij de waarborg materiële schade wel een franchise.

Materiële schade, wat is dat?

De materiële schade is de schade die je zelf veroorzaakt aan je wagen (bij een ongeval in fout) of die het gevolg is van een daad van vandalisme.

Wanneer betaal je franchise?

Als je je wagen wilt laten herstellen onder de waarborg materiële schade, dan betaal je franchise. Is het bedrag van de herstellingen lager dan de franchise? Dan doe je beter geen beroep op je full omnium. Je zal hoe dan ook zelf de schade moeten betalen. 

Hoeveel bedraagt de franchise?

Bij DVV heb je met de autoverzekering Mobility een vaste franchise. Het bedrag van deze franchise is afhankelijk van de waarde van je verzekerde auto. Als de verzekerde waarde (exclusief btw) van je auto:

  • Minder dan 15.000 euro is: franchise van 400 euro.
  • 15.000 euro tot minder dan 24.999 euro is: franchise van 600 euro.
  • 24.999 euro of meer is: franchise van 800 euro.

Vooraleer je een verzekering afsluit, raden we je aan het informatiedocument te lezen.

Is er een Engelse franchisesysteem?

Ja, bij DVV kan je bij het afsluiten van je contract kiezen voor de Engelse franchise. Dit betekent dat als de schade hoger is dan 800 euro, je de volledige schade vergoed krijgt. Is de schade minder dan 800 euro, dan betalen wij niet.

Wat bij een omnium zonder waarborg materiële schade?

Je betaalt dan zelf de materiële schade aan je auto als het gaat om een ongeval waarbij je in fout bent. Is de tegenpartij aansprakelijk? Dan zal zijn of haar verzekering je schade vergoeden.

Betaal je franchise met je getrouwheidspunten

Het getrouwheidsprogramma DVV Stars beloont trouwe klanten die geen schade gehad hebben. Als je bij ons een auto- of woonverzekering hebt, dan spaar je punten die je later kan gebruiken om je franchise af te kopen. Ontdek meer over DVV Stars.

Optimale bescherming voor je nieuwe auto

Een nieuwe auto is duur. Daarom is het een goed idee om hem zo goed mogelijk te verzekeren. Een paaltje raken of je carrosserie schenden tegen een muur is snel gebeurd. Daar is de Full Omnium van DVV voor. Zelfs diefstal is gedekt (tenzij je vergeten bent je auto op slot te doen)!

Goed om te weten

Heb je een klacht? Je DVV consulent, de dienst Klachtenmanagement en de Ombudsman Verzekeringen staan ​​voor je klaar. Hoe een klacht indienen?

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De autoverzekering Mobility is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent