• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

Is er een franchise bij uw autoverzekering?

Enkel bij omnium een franchise

Bij een gewone autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid of mini-omnium moet u geen rekening houden met een franchise. Bij een full omnium geldt er bij de waarborg materiële schade wel een franchise.

Materiële schade, wat is dat?

De materiële schade is de schade die u zelf veroorzaakt aan uw wagen (bij een ongeval in fout) of die het gevolg is van een daad van vandalisme.

Wanneer betaalt u franchise?

Als u uw wagen wil laten herstellen onder de waarborg materiële schade, dan betaalt u franchise. Is het bedrag van de herstellingen lager dan de franchise? Dan doet u beter geen beroep op uw full omnium. U zal hoe dan ook zelf de schade moeten betalen. 

Wat bij een omnium zonder waarborg materiële schade?

U betaalt dan zelf de materiële schade aan uw auto als het gaat om een ongeval waarbij u in fout bent. Is de tegenpartij aansprakelijk? Dan zal zijn of haar verzekering uw schade vergoeden.

Betaal uw franchise met uw getrouwheidspunten

Het getrouwheidsprogramma DVV Stars beloont trouwe klanten die geen schade gehad hebben. Als u bij ons een auto- of woonverzekering hebt, dan spaart u punten die u later kan gebruiken om uw franchise af te kopen. Ontdek meer over DVV Stars.

Uw DVV-consulent is er voor u

Hebt u nog vragen over de franchise in uw autoverzekering? Ga langs bij uw  DVV-consulent. Zij of hij geeft u graag meer info.

Gepubliceerd op 28/06/2019

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent