• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

Veiligheidsregels op de vluchtstrook

Onveiligheid op de pechstrook

1 op de 3 mensen is ooit al gestopt op de pechstrook. Minder dan de helft hield zich op dat moment aan de veiligheidsregels. Nochtans voelt 8 op de 10 mensen zich niet veilig op de pechstrook. Niet onterecht: een studie van VIAS (opvolger van het BIVV) berekende dat voetgangers op de pechstrook maar 15 à 20 minuten overleven. Maar wat zijn precies de veiligheidsregels?

Onterecht stoppen op de pechstrook

Pech of een ongeval is een gewettigde reden om te stoppen op de pechstrook. Parkeer zo dicht mogelijk tegen de vangrail om het gevaar te beperken. Het is daarentegen verboden om te stoppen op de pechstrook voor een dringende behoefte, een ziek kind, een telefoontje enz. U riskeert zelfs een boete! Weet ook dat het ten strengste verboden is om op de pechstrook te rijden, zelfs om de volgende afrit te nemen.

Fluohesje en gevarendriehoek

Op de pechstrook moet u een fluohesje dragen vooraleer u uit te de wagen stapt. U bewaart het dus beter in uw wagen in plaats van in de koffer. Alle passagiers moeten uitstappen (bij voorkeur langs rechts) en zo ver mogelijk achter de vangrail plaatsnemen. Vergeet ook niet om een gevarendriehoek te plaatsen op 100 meter voor de auto en uw knipperlichten aan te zetten.

We zijn er voor u

Uw auto kan niet meer verder rijden door een ongeval? U kan rekenen op gratis bijstand via uw autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid in heel België. Voor pechverhelping in Europa hebt u DVV Assistance nodig. Wil u meer weten over deze verzekeringen? Ga naar een DVV-consulent in uw buurt.

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent