• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Auto

Autoverzekering voor jongeren

Autoverzekering Mobility


Wat omvat de autoverzekering voor jongeren?

Burgerlijke Aansprakelijkheid: de wettelijk verplichte autoverzekering

Als je een ongeval veroorzaakt, dan vergoedt je verzekering de schade die je aan derden veroorzaakt, maar niet de schade aan je eigen auto, nieuw of tweedehands. 

Gratis bijstand bij een ongeval in België

Bij een ongeval in België, organiseren we gratis het slepen van je auto en brengen we je naar huis. Bel 0800 93 300 (of +32 286 72 86 vanuit het buitenland) voor hulp.

Bij een schadegeval beheert je DVV-consulent je dossier van A tot Z

Bij DVV draait het in de eerste plaats om mensen! Dat betekent ook dat in geval van schade je DVV-consulent je dossier persoonlijk en snel zal beheren. 

Toegang tot je online klantenzone

Een afspraak maken, een schadeaangifte doen, documenten bekijken,… dit is allemaal mogelijk met MyDVV. Je moet niet kiezen tussen contact met je DVV-consulent of je verzekeringen zelf regelen. 

Voordelen -36 jaar

Combineer je autoverzekering met een woonverzekering

3 maanden korting het eerste jaar op je autoverzekering Bugerlijke Aansprakelijkheid*

30 % korting op je autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid*

Tot 30% korting op de Omnium verzekering*

Jouw ervaring wordt beloond

Elk jaar bewezen rijervaring verlaagt de Bonus-Malus met 2 graden**.

Wat zijn de waarborgen en aanvullende verzekeringen die je aan deze basisverzekering kan toevoegen?

Mini Omnium: ideaal voor auto’s van twee tot zes jaar oud. Met deze verzekering krijg je een vergoeding in geval van diefstal, schade aan je auto door natuurrampen, glasbreuk of brand. Meer info.

Full Omnium: ideaal voor nieuwe auto’s. Deze verzekering biedt dezelfde waarborgen als de Mini Omnium en dekt ook materiële schade aan je auto (ongeval in fout, vandalisme, …). Meer info.

Bestuurdersverzekering: zonder die verzekering ben je niet gedekt als je gewond bent bij een ongeval in fout. Met deze verzekering worden de behandelingskosten terugbetaald en kan je aanspraak maken op een vergoeding bij blijvende invaliditeit of overlijden. En dat is het geval voor alle personen die met je auto rijden. Meer info.

Rechtsbijstand: in geval van een ongeval in fout (of niet) of als je vervolgd wordt voor een inbreuk op de wegcode verdedigen we je belangen. Je krijgt juridische bijstand en de verschillende juridische kosten (advocaten, deurwaarders, deskundigen) worden vergoed. Meer info.

Assistance:: je wordt geholpen in België, Europa en in de landen rond de Middellandse Zee. Indien nodig krijg je een vervangwagen gedurende vijf dagen in België in geval van een ongeval, diefstal of pech. Meer info.

Geen idee welke formule het best bij jou past? Geen paniek. Je DVV-consulent helpt graag.

Gewoon goeie service

Bij DVV draait het in de eerste plaats om mensen! Dat betekent ook dat in geval van schade je DVV-consulent je dossier persoonlijk en snel zal beheren. Op belangrijke momenten kan je dus rekenen op de hulp van een echte mens!

Uitsluitingen en beperkingen

In de volgende gevallen kan DVV verzekeringen de betaalde vergoeding verhalen op de verzekerde:

 • De waarborg is vervallen omdat de premie niet betaald is.
 • Er wordt opzettelijk informatie weggelaten of er werd verkeerde informatie opgegeven bij de aanvraag van de verzekering.
 • Het ongeval is opzettelijk veroorzaakt door de verzekerde.
 • De bestuurder rijdt in een staat van dronkenschap of in een gelijkaardige toestand die het gevolg is van het gebruik van producten andere dan alcoholische dranken.
 • De bestuurder neemt deel aan een niet-toegelaten snelheids-, regelmatigheids- of behendigheidsrit of –wedstrijd.
 • Het voertuig wordt bestuurd door een persoon die niet aan de wettelijke voorwaarden voldoet: niet de vereiste leeftijd, geen rijbewijs of vervallen recht op sturen.
 • Het voertuig heeft geen geldig keuringsbewijs.
 • Het contractueel of reglementair aantal vervoerde personen is overschreden.

De autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid dekt geen schade aan je eigen voertuig. Daarvoor heb je een omniumverzekering nodig.
De autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid dekt geen lichamelijke schade van de bestuurder of de aansprakelijke voor het ongeval.

Franchise

De franchise voor deze verzekering wordt vastgelegd in de bijzondere voorwaarden. Een DVV-consulent zal je die bezorgen als je de verzekering afsluit.

Goed om te weten

 • *3 maanden korting + 9 maanden betalend op de 1ste jaarpremie BA van een nieuwe autoverzekering Mobility voor jongeren van minder dan 36 jaar evenals 30% korting op een verzekering BA en 10% (18-22 jaar), 20% (23-25 jaar) of 30% (26-35 jaar) korting op een Omnium. Aanbod voorbehouden aan bestuurders die geen ongeval in fout gehad hebben de voorbije 5 jaar, die minstens 3 jaar hun rijbewijs hebben en hun rijervaring volledig kunnen bewijzen (max. 5 jaar), geen boetes of veroordelingen gehad hebben en een woningverzekering hebben bij DVV. Dit aanbod is geldig onder voorbehoud van aanvaarding van het risico door DVV verzekeringen. 
 • **Voorbehouden aan bestuurders die jonger dan 30 zijn en geen ongeval in fout gehad hebben de voorbije 5 jaar (of sinds het behalen van hun rijbewijs) en hun rijervaring volledig kunnen bewijzen (max. 5 jaar). De Bonus-Malus is bij de start in het beste geval 0.
 • Onze partner Europ Assistance organiseert de bijstand. 
 • Vervangwagen gedurende de herstelling na een ongeval in België (en tot 30 km over de grens) als je een garage kiest die erkend is door DVV.
 • Raadpleeg voor de franchise, gedekte goederen, beperkingen en uitsluitingen van de dekking, contactgegevens van de klachtendienst enz. je DVV-consulent of kijk op:
 • De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht, heeft een duurtijd van 1 jaar en is stilzwijgend verlengbaar.

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De autoverzekering Mobility is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Meer weten over de verschillende autoverzekeringen?

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent