• Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Auto

Uw aansprakelijkheid gedekt bij een verkeersongeval

B.A. autoverzekering

Waarborgen van de verplichte autoverzekering

Hebt u een auto-ongeval en bent u als chauffeur in fout? Dan beschermt de autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) u tegen de financiële gevolgen. Uw verzekering zal in uw plaats de lichamelijke en materiële schade vergoeden die u aan anderen toebrengt. In België is zo’n verzekering wettelijk verplicht.

Mooie voordelen bij DVV verzekeringen
De ene autoverzekering is de andere niet. Bij DVV verzekeringen krijgt u naast gratis bijstand bij een ongeval in België ook deze 4 extra’s:

 1. Bonus-malus? 0 na 5 jaar schadevrij rijden.
 2. 10% korting als u minder dan 10.000 km per jaar rijdt en ouder bent dan 26, gekoppeld aan bepaalde voorwaarden.
 3. DVV Stars: punten waarmee u bijvoorbeeld uw ? afkoopt.
 4. Drive for Life: als u 60-plus bent heeft u de garantie dat we uw verzekering niet opzeggen.

Slimme opties om uw autoverzekering uit te breiden

Kies extra opties bij uw gewone autoverzekering voor een betere bescherming.

Omniumverzekering
Wil u ook de schade vergoed zien aan uw eigen auto? Dan hebt u een omniumverzekering nodig. Zeker bij een nieuwe of recente auto is dat verstandig.

Pechverhelping en reisbijstand
Om zorgeloos op vakantie te vertrekken, kiest u voor DVV Assistance. U bent dan verzekerd tegen pech onderweg. Ook in België trouwens.

Rechtsbijstand
Bij een ongeval is het niet altijd duidelijk wie aansprakelijk is. Of is er onenigheid over de schadevergoeding. De Rechtsbijstandverzekering verdedigt dan uw belangen. Als dat moet tot voor de rechtbank.

Kan ik mijn autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid tijdelijk opzeggen?
Ja, als u op reis vertrekt naar het buitenland voor een aantal maanden kan u uw autoverzekering tijdelijk opzeggen. Zo vermijdt u dat moet betalen terwijl u uw auto niet gebruikt. Contacteer daarvoor uw DVV-consulent.
Heb ik recht op een vervangwagen als mijn auto hersteld moet worden na een verkeersongeval?

Dat is alleen het geval als u een omniumverzekering  hebt. Als uw auto naar een garage is gesleept die door DVV verzekeringen erkend is, krijgt u dan een vervangwagen voor de duur van de herstelling.

Kan ik de betaling van mijn premie spreiden?
Ja, u kan ervoor kiezen om uw premie maandelijks te betalen.

Uitsluitingen en beperkingen

In de volgende gevallen verhalen we onze onkosten bij de verzekerde:

 • Uw contract is opgeschort omdat de premie niet betaald werd.
 • Er wordt opzettelijk informatie weggelaten of er werd verkeerde informatie opgegeven bij de aanvraag van de verzekering.
 • Het ongeval is opzettelijk veroorzaakt door de verzekerde.
 • De bestuurder rijdt in een staat van dronkenschap of onder invloed van drugs, medicatie of hallucinogenen die hem de controle over zijn activiteiten ontnemen.
 • De bestuurder neemt deel aan een niet-toegelaten snelheids-, regelmatigheids- of behendigheidsrit of –wedstrijd.
 • Het voertuig wordt bestuurd door een persoon die niet aan de wettelijke voorwaarden voldoet: niet de vereiste leeftijd, geen rijbewijs of vervallen recht op sturen.
 • Het voertuig heeft geen geldig keuringsbewijs.
 • Het contractueel of reglementair aantal vervoerde personen is overschreden.
 • De autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid dekt geen schade aan uw eigen voertuig. Daarvoor hebt u een omniumverzekering nodig. 
 • De autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid dekt geen lichamelijke schade van de bestuurder of de aansprakelijke voor het ongeval.

Goed om te weten

 • De autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid is wettelijk verplicht. Ze wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

Oef, een mens!

Bij DVV gaat het in de eerste plaats om mensen! Dat betekent ook dat in geval van schade uw DVV-consulent uw dossier persoonlijk en snel zal beheren. Op belangrijke momenten kan u dus rekenen op de hulp van een echte mens. Een hele geruststelling!

De autoverzekering Mobility is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent