• Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Auto

Een ruime bescherming voor uw auto

Full Omnium autoverzekering

Waarborgen van de Full Omniumverzekering

Een Full Omniumverzekering zal de schade vergoeden aan uw eigen auto. Het is een bijkomende verzekering bovenop uw autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid

Full Omnium
De Full Omniumverzekering dekt alle schade aan uw auto:

 • diefstal: als uw wagen gestolen is, betalen we binnen 21 dagen na aangifte bij ons (op basis van een proces-verbaal van de politie). In afwachting krijgt u een vervangwagen.
 • brand: we vergoeden schade door brand, vuur, ontploffing, steekvlammen, bliksem en bluswerken na brand. Ook schade door een kortsluiting zonder vlammen.
 • glasbreuk: we betalen alle schade aan autoruiten en aan ramen van een schuif- of klapdak terug. Plan gewoon uw afspraak bij Touring Glass, Carglass & Autoglass Clinic en zij sturen de factuur naar ons.
 • natuurkrachten en bijkomende gevaren: u krijgt een vergoeding bij schade door storm, hagel of een ander natuurelement. Ook een kettingbotsing, botsing met dieren, schade veroorzaakt door steenmarters of vervoer van uw voertuig met een trein of boot vallen onder deze waarborg.
 • eigen schade: we vergoeden de schade bij bijvoorbeeld een ongeval in fout of vandalisme. Alleen bij deze waarborg geldt een franchise. U bepaalt bij het ondertekenen van de polis zelf of de standaard franchise (± 2,5 % van de verzekerde waarde bedraagt), de standaard franchise x2 (± 5 %van de verzekerde waarde bedraagt) of de standaard franchise x3 (± 7,5 % van de verzekerde waarde bedraagt). Is uw wagen minder dan 6 maanden oud? Zijn alle bestuurders jonger dan 26? Dan bestaan er ook andere franchiseformules. Vraag meer info bij uw DVV-consulent. Goed om te weten: met de getrouwheidspunten DVV Stars kan u franchise afkopen.

Mini Omnium
De Mini Omnium dekt alle waarborgen van de Full Omnium, behalve de eigen schade. U hoeft nooit rekening te houden met een franchise bij zo’n Mini Omnium.

Pluspunten van DVV verzekeringen
Bij DVV verzekeringen bent u niet alleen zeker van een vervangwagen voor de volledige duur van de herstelling (maximaal 6 dagen bij totaal verlies), maar ook van een snelle schaderegeling

 • expertiseverslag binnen 2 werkdagen nadat de expert is langsgekomen
 • betaling van uw schade binnen 10 dagen na akkoord
 • betaling na diefstal binnen 21 werkdagen na aangifte (niet bij diefstal van de autoradio, het gps-toestel enz.)

Aanvullende waarborgen voor uw Full Omnium

Met de volgende extra verzekeringen bent u zeker van een nog ruimere bescherming.

Pechverhelping en reisbijstand in België en in het buitenland
Voor bijstand bij pech met de wagen en om zorgeloos op vakantie te vertrekken, kiest u DVV Assistance

Lichamelijke letsels van een ongeval vergoed
De verzekering Lichamelijke Ongevallen in het Verkeer komt tussen bij verwondingen, overlijden, tijdelijke arbeidsongeschiktheid of blijvend invaliditeit die u oploopt bij een verkeersongeval. Met de auto, maar ook met de fiets, moto, openbaar vervoer en zelfs te voet.

Rechtsbijstand auto
Bij een ongeval is lang niet altijd duidelijk wie aansprakelijk is. Of is er onenigheid over de schadevergoeding. De rechtsbijstandverzekering verdedigt uw belangen.

Nog ruimere rechtsbijstand
De rechtsbijstandverzekering Lex.Tra Verkeer is nog uitgebreider en zorgt dat u rechtsbijstand geniet bij schadegevallen in het verkeer. Of u nu te voet, met de fiets of met de auto bent (als bestuurder of passagier), met deze verzekering kan u op beide oren slapen.

U kan deze verzekering alleen afsluiten in combinatie met de autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid.

Wat is het verschil tussen een Full Omnium en een Mini Omnium?

De Mini Omnium omvat de waarborgen brand, diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en bijkomende gevaren. De Full Omnium omvat alle waarborgen van de Mini Omnium, met daarenboven ook nog de waarborg eigen schade. Ook de schade aan uw eigen auto door een ongeval dat u zelf veroorzaakt, is dan gedekt. Weet wel dat DVV verzekeringen in een aantal gevallen recht op verhaal heeft.

Wat is de zogenaamde franchise?
De franchise is de term die gebruikt wordt voor het bedrag dat is vrijgesteld van terugbetaling. Als er een franchise geldt, betaalt u dus een deel van de schade zelf. Soms is dat een vast bedrag, vaak wordt dat uitgedrukt in een percentage van de verzekerde waarde. 
Mijn auto werd gestolen toen hij thuis in de garage stond. Wat nu?

U kan ook rekenen op terugbetaling door DVV verzekeringen. Gevallen van home- of carjacking zijn namelijk ook gedekt door de waarborg diefstal.

Uitsluitingen en beperkingen

 • Ongevallen die veroorzaakt worden door een kennelijk gebrek aan onderhoud of door een technische tekortkoming aan het voertuig zijn niet gedekt.
 • Diefstal: de schade is niet verzekerd als het voertuig niet correct werd vergrendeld.
 • Glasbreuk: bepantserde en dubbele ruiten zijn niet gedekt.
 • Schade door deelname aan snelheidswedstrijden is nooit verzekerd. Toeristische en ontspanningsrally’s zijn wel gedekt.
 • De Full Omniumverzekering zal niet tussenkomen voor uw lichamelijke schade en ook niet voor de lichamelijke en materiële schade van de tegenpartij. Voor uw lichamelijke schade als bestuurder hebt u de verzekering Lichamelijke Ongevallen in het Verkeer nodig.

Goed om te weten

 • Onze partner Europ Assistance organiseert de bijstand. 
 • De Full Omniumverzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

Oef, een mens!

Bij DVV gaat het in de eerste plaats om mensen! Dat betekent ook dat in geval van schade uw DVV-consulent uw dossier persoonlijk en snel zal beheren. Op belangrijke momenten kan u dus rekenen op de hulp van een echte mens. Een hele geruststelling!

De autoverzekering Mobility is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent