• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Gezin

Extra familiale verzekering dekking nodig? Het kan

Goed beschermd tegen ongelukjes in het dagelijkse leven!

Een ongeluk is snel gebeurd. Gelukkig vergoed je familiale verzekering dan schade aan een andere partij. Je moet wel rekening houden met een franchise van 256 euro (index van december 2017). Bovendien zijn een aantal situaties niet gedekt. Kan dat anders? Ja, met de optie Pack Familiale Extra bij je familiale verzekering ben je voor een meerprijs van 25 euro per jaar beter beschermd! Ontdek er meer over in een paar voorbeelden.

Wat met de vrijstelling?

Stel dat je zoon met zijn fiets tegen de auto rijdt van de buurman. Er is voor 500 euro schade. Geen nood, je familiale komt tussen. Zonder de optie Pack Familiale Extra betaal je wel een franchise van 256 euro. Met de Pack Familiale Extra vergoeden we het volledige bedrag zodra de materiële schade groter is dan die 256 euro. Dat wordt ook de Engelse franchise genoemd.

Wat als je dingen leent of voor dieren van anderen zorgt?

Zorg je  voor de Afghaanse windhond van je buurman tijdens zijn vakantie en kan de hond in een moment van onoplettendheid ontsnappen? Leen je tiener een dure speaker van zijn vriend en laat hij die per ongeluk vallen? Met de optie Pack Familiale Extra ben je verzekerd tot 25.000 euro voor goederen die je leent en huisdieren die je worden toevertrouwd. Houd wel rekening met de franchise van 256 euro.

Niet gedekt is onder meer schade aan motorrijtuigen waarvoor een aansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht is, aan goederen vervoerd in voertuigen, aan zeilboten van meer dan 300 kg, aan jetski’s en aan goederen die werden toevertrouwd om eraan te werken. 

Wat met schade in een gehuurde feestzaal, vakantieverblijf of studentenkot?

Je huurt een zaal en nodigt de hele familie uit om de 18e verjaardag van je dochter in stijl te vieren? Je huurt een huis in de Provence om te genieten van twee weken welverdiende vakantie? Je zoon heeft een studentenkot? Dankzij de Pack Familiale Extra geniet je van een uitgebreide dekking zonder plafondbedrag voor schade aan je vakantieverblijf, de feestzaal die je huurt of de studentenkamer (en de inboedel).

Wat als je schade veroorzaakt als BOB?

Stel je voor: samen met je buren ga je naar een fijn feestje. Omdat je niets gedronken hebt, vraagt je buurvrouw of je BOB wilt zijn. Jammer genoeg ben je even onoplettend en beland je tegen een paal… De zijdeur en de bumper van de wagen zijn aan vervanging toe. Je buurvrouw heeft geen omniumverzekering, maar gelukkig dekt de Pack Familiale Extra alle materiële schade aan de auto tot max. 30.000 euro. Wat een opluchting!

Niet gedekt is onder meer schade die het gevolg is van alcoholgebruik of schade veroorzaakt door een bestuurder die geen geldig rijbewijs heeft.

Meer informatie?

Voor alle details over de Pack Familiale Extra bij de familiale verzekering kan je terecht bij je DVV-consulent.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent