• MyDVV

Gezin

Extra familiale verzekering dekking nodig? Het kan

Goed beschermd tegen ongelukjes in het dagelijkse leven!

Een ongeluk is snel gebeurd. Gelukkig vergoedt uw familiale verzekering dan schade aan een andere partij. U moet wel rekening houden met een franchise van 256 euro (index van december 2017). Bovendien zijn een aantal situaties niet gedekt. Kan dat anders? Ja, met de optie Pack Familiale Extra bij uw familiale verzekering bent u voor een meerprijs van 25 euro per jaar beter beschermd! Ontdek er meer over in een paar voorbeelden.

Wat met de vrijstelling?

Stel dat uw zoon met zijn fiets tegen de auto rijdt van de buurman. Er is voor 500 euro schade. Geen nood, uw familiale komt tussen. Zonder de optie Pack Familiale Extra betaalt u wel een franchise van 256 euro. Met de Pack Familiale Extra vergoeden we het volledige bedrag zodra de materiële schade groter is dan die 256 euro. Dat wordt ook de Engelse franchise genoemd.

Wat als u dingen leent of voor dieren van anderen zorgt?

Zorgt u voor de Afghaanse windhond van uw buurman tijdens zijn vakantie en kan de hond in een moment van onoplettendheid ontsnappen? Leent uw tiener een dure speaker van zijn vriend en laat hij die per ongeluk vallen? Met de optie Pack Familiale Extra bent u verzekerd tot 25.000 euro voor goederen die u leent en huisdieren die u worden toevertrouwd. Hou wel rekening met de franchise van 256 euro.

Niet gedekt is onder meer schade aan motorrijtuigen waarvoor een aansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht is, aan goederen vervoerd in voertuigen, aan zeilboten van meer dan 300 kg, aan jetski’s en aan goederen die werden toevertrouwd om eraan te werken. 

Wat met schade in een gehuurde feestzaal, vakantieverblijf of studentenkot?

U huurt een zaal en nodigt de hele familie uit om de 18e verjaardag van uw dochter in stijl te vieren? U huurt een huis in de Provence om te genieten van 2 weken welverdiende vakantie? Uw zoon heeft een studentenkot? Dankzij de Pack Familiale Extra geniet u van een uitgebreide dekking zonder plafondbedrag voor schade aan uw vakantieverblijf, de feestzaal die u huurt of de studentenkamer (en de inboedel).

Wat als u schade veroorzaakt als BOB?

Stel u voor: samen met uw buren gaat u naar een fijn feestje. Omdat u niets gedronken hebt, vraagt uw buurvrouw of u BOB wil zijn. Jammer genoeg bent u even onoplettend en belandt u tegen een paal… De zijdeur en de bumper van de wagen zijn aan vervanging toe. Uw buurvrouw heeft geen omniumverzekering, maar gelukkig dekt de Pack Familiale Extra alle materiële schade aan de auto tot max. 30.000 euro. Wat een opluchting!

Niet gedekt is onder meer schade die het gevolg is van alcoholgebruik of schade veroorzaakt door een bestuurder die geen geldig rijbewijs heeft.

Meer informatie?

Voor alle details over de Pack Familiale Extra bij de familiale verzekering kan u terecht bij uw DVV-consulent.

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent