• MyDVV

Gezin

Waarom een persoonlijke ongevallenverzekering?

Persoonlijke ongevallenverzekering is echt geen luxe

Een persoonlijke ongevallenverzekering, waarom u die zou nodig hebben? Stel dat u van de trap valt omdat u snel wil zijn voor de postbode. Een operatie dringt zich op en u kan verschillende maanden niet (tele)werken. Of nog: een ongelukkige val tijdens uw volleymatch heeft hele nare gevolgen. Hopelijk hebt u dan een persoonlijke ongevallenverzekering om financiële zorgen te vermijden. 

Wat is het verschil met gelijkaardige verzekeringen?

Als u in het ziekenhuis moet worden opgenomen, dan doet u het best vooraf aangifte van de opname:

 • Verzekering Ongeval Privéleven is een persoonlijke ongevallenverzekering die tussenkomt voor alle lichamelijke ongevallen die u hebt in uw privéleven. Eender waar ter wereld. Dus bijvoorbeeld ook tijdens het sporten of op vakantie. Goed om te weten: met deze verzekering bent u niet gedekt tijdens uw professionele activiteiten. Als u zelfstandige bent of een vrij beroep uitoefent, kiest u de Persoonlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen. U bent dan zowel voor privé als werk verzekerd.
 • Familiale verzekering dekt enkel lichamelijke en materiële schade die u veroorzaakt aan anderen. Dus bijvoorbeeld als u met een winkelkar tegen een andere auto rijdt op de parking.
 • Hospitalisatieverzekering komt alleen tussen voor de kosten van een ziekenhuisopname. Dus bijvoorbeeld niet voor de gevolgen van blijvende invaliditeit.
 • Arbeidsongevallenverzekering vergoedt de medische kosten als u een arbeidsongeval hebt. Ook loonverlies zal vergoed worden, maar bijvoorbeeld blijvende invaliditeit of overlijden niet.

Waarvoor komt de persoonlijke ongevallenverzekering tussen?

Uw persoonlijke ongevallenverzekering komt niet alleen tussen voor medische kosten, maar ook als u invalide wordt of overlijdt:

 • terugbetaling van de behandelingskosten: alle kosten van voorgeschreven behandelingen worden vergoed, zelfs zonder ziekenhuisopname.
 • vergoeding bij tijdelijke invaliditeit: als u arbeidsongeschikt bent door een ongeval, krijgt u een vergoeding voor elke dag dat u niet kan werken.
 • uitkering bij blijvende invaliditeit: afhankelijk van uw graad van invaliditeit krijgt u een uitkering. Bijvoorbeeld om aanpassingen te doen aan uw huis. Sommige verzekeringen zoals de verzekering Ongeval Privéleven van DVV komen ook tussen om een audit te laten doen en een verslag op te stellen met de aanbevolen inrichtingen.
 • vergoeding voor uw nabestaanden als u zou overlijden. Zo kan u hen alvast de financiële ellende besparen.

Hoe werkt een persoonlijke ongevallenverzekering?

 • Uw medische kosten worden vergoed na tussenkomst van uw ziekenfonds.
 • U bepaalt als u intekent voor welk bedrag uw verzekering tussenkomt bij invaliditeit of overlijden.
 • U kiest de franchise, vanaf de hoeveelste dag u een vergoeding ontvangt en vanaf welke graad van invaliditeit de verzekering tussenkomt.

DVV is er voor u!

Wil u meer weten over de Persoonlijke Ongevallenverzekering van DVV? Vraag meer info aan uw DVV-consulent. Zij of hij helpt u graag.

Gepubliceerd op 04/12/2020

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent