• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Ziekte en ongevallen

Hospitalisatieverzekering

Vermijd kosten voor medische verzorging en hospitalisatie die niet vergoed worden door de mutualiteit met de Hospimax Plus hospitalisatieverzekering.

Derdebetalersregeling met AssurCard: je ziekenhuisfactuur gaat rechtstreeks naar de verzekeraar

Vrije keuze van dokter en ziekenhuis & wereldwijde dekking, behalve landen in oorlog

Terugbetaling van de verzorging voor en na de ziekenhuisopname: max. 2 maanden vóór en max. 6 maanden na de opname

Vooraleer je een verzekering afsluit, raden we je aan het informatiedocument te lezen.

Wat dekt de hospitalisatieverzekering?

Bij een ziekenhuisopname vergoeden we de kosten die niet terugbetaald worden door je ziekenfonds. Dit zit onder andere in de basis Hospimax Plus hospitalisatieverzekering: 

 • verblijf in het ziekenhuis, zelfs daghospitalisatie
 • onderzoeken en behandelingen in het kader van een hospitalisatie
 • prothese, orthopedie en geneesmiddelen die je krijgt tijdens de hospitalisatie
 • vervoer met een ziekenwagen
 • rooming-in voor ouders die bij hun gehospitaliseerde kind (maximaal zestien jaar) willen blijven
 • thuisbevallingen en kraamzorg
 • alle kamer- en ereloonsupplementen (beperkt in Brusselse ziekenhuizen en in het buitenland)
 • palliatieve verzorging in het ziekenhuis

Wat is onder andere niet gedekt?

 • O.a. vervoerskosten buiten hospitalisatie
 • Een ziekenhuisopname voor – bijvoorbeeld – een esthetische ingreep, alcoholintoxicatie, druggebruik, tandverzorging en letsels door de beoefening van extreme sporten

Wat zijn de beperkingen van deze verzekering?

 • Je kan aansluiten tot je 65 jaar bent. Je verzekeringsaanvraag wordt altijd aanvaard onder voorbehoud van medische aanvaarding.
 • De wachttijd (tussen het moment dat je de verzekeringsovereenkomst tekent en het moment dat je gedekt bent) bedraagt drie maanden voor Hospimax Plus. Bij ongeval of zware besmettelijke ziekte is er geen wachttijd.
Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. Je kan de volledige lijst terugvinden in het Informatiedocument over de hospitalisatie Hospimax Plus (IPID) en in de Algemene voorwaarden van de hospitalisatie Hospimax Plus.

Extra's in het basistarief

De hospitalisatieverzekering Hospimax Plus heeft standaard de volgende optionele waarborgen:

 • voor- en nazorg: we betalen dan de kosten voor medische verzorging die je voor en na je ziekenhuisopname moet maken. Tot maximum twee maanden ervoor en tot maximum zes maanden erna!
 • zware ziekten en palliatieve thuiszorg: de medische kosten van onder meer kanker of aids worden dan vergoed. Raadpleeg de lijst met zware ziekten in de algemene voorwaarden.

Korting mogelijk
Als je de optionele waarborgen niet wenst, kan je korting krijgen op het basistarief. Voor meer informatie, neem contact op met een consulent in de buurt.

Waarom is een hospitalisatieverzekering nodig?

Waarom is een hospitalisatieverzekering nodig?

Een hospitalisatie-verzekering is niet verplicht, maar wel buitengewoon praktisch. Als je in het ziekenhuis wordt opgenomen, komt je ziekenfonds tussen. Maar die betaalt lang niet alle kosten. Ontdek wie betaalt wat.

Wat zijn de kenmerken van deze hospitalisatieverzekering?

Zonder premietoeslag heb je recht op een volledige tussenkomst voor eenpersoonskamers in ziekenhuizen in Vlaanderen en Wallonië, zowel voor daghospitalisatie als voor opname met overnachting.

Voor ziekenhuizen in Brussel voorzien wij:

 • tot 75 euro/dag voor verblijfskosten
 • tot 2 keer de wettelijke tussenkomst voor medische prestaties

Dit vormt dus een ideale aanvulling op je mutualiteit, die geen vergoeding biedt voor supplementen voor een eenpersoonskamer.

AssurCard regelt de communicatie tussen je verzekeraar en je Belgische ziekenhuis. Zo gaat je ziekenhuisfactuur rechtstreeks naar de verzekeraar en kun je op beide oren slapen. Meer informatie over de AssurCard.

Wil je een hospitalisatieverzekering voor het hele gezin? Vanaf twee personen krijg je met Hospimax Plus 10% korting. Vanaf drie zelfs 15 %. Deze korting is geldig zolang het aantal gezinsleden niet verandert.

Je kindje is vanaf de 1e dag mee verzekerd. Jij of je partner moet wel minstens zes maanden bij ons verzekerd zijn. Doe je aanvraag binnen 60 dagen na de geboorte. 

Moet je zoon of dochter (van maximaal 16 jaar) een nachtje in het ziekenhuis blijven? Wij begrijpen dat je er liever bij blijft. Daarom vergoeden we ook de kosten voor je verblijf. 

Wil je je kindje liever in je eigen omgeving op de wereld zetten? Dat kan. We komen tussen voor de thuisbevalling én de kraamzorg!

Franchise en prijsinfo

 • Er is een standaardfranchise van 62,50 euro/persoon/jaar (behalve voor dagopnames). Je kan je franchise verminderen door een hogere jaarpremie te betalen. Omgekeerd kan je je jaarpremie verminderen door je jaarlijks franchisebedrag te verhogen tot 125 of 250 euro. Bij de waarborg zware ziekten en palliatieve thuiszorg geldt nooit een franchise. 
 • In geval van maandelijkse, driemaandelijkse en halfjaarlijkse premiebetaling wordt respectievelijk 4%, 3% en 2% splitsingskosten aangerekend voor de hoofdwaarborg en de aanvullende waarborgen. Er zijn geen splitsingskosten voor een jaarpremie.

De hospitalisatieverzekering Hospimax Plus loopt levenslang en kan jaarlijks opgezegd worden door de verzekeringnemer. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.  Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

Kennisname van deze documenten is verplicht vóór je het contract ondertekent.

Heb je een klacht? Dan helpen je DVV-consulent, de dienst Klachtenbeheer en de Ombudsman van de Verzekeringen je graag verder. Hoe dien je een klacht in?

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De hospitalisatieverzekering Hospimax Plus is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent