• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Gezin

Welke verzekering voor een elektrische step?

Goed verzekerd en veilig onderweg met je elektrische step

De elektrische step is een handig verplaatsingsmiddel in de stad. Omdat zijn populariteit stijgt, gebeuren er jammer genoeg ook vaker ongevallen. Met aangepast rijgedrag en een goede verzekering voorkom je veel problemen.

Wat zegt de wegcode over e-steps?

De elektrische step wordt net als een monowheel, segway, hoverboard enz. beschouwd als een gemotoriseerd voortbewegingstoestel. Dat betekent ook dat je de regels van fietsers moet volgen, behalve als je stapvoets rijdt. Net zoals een fietser moet je dus op het fietspad rijden en voorrang geven aan voetgangers die oversteken.
 

Welke verzekering heb je nodig voor je elektrische step?

Omdat de step niet beschouwd wordt als motorvoertuig heb je genoeg aan een familiale verzekering om je aansprakelijkheid te dekken. Rijd je bijvoorbeeld met je step tegen een auto, dan zal je familiale verzekering tussenkomen om de schade aan de auto te vergoeden. Dat is trouwens ook zo voor de gewone elektrische fiets. Voorwaarde is wel dat de step en fiets autonoom niet sneller kunnen rijden dan 25 kilometer per uur.

Je step verzekeren, dat kan!

Wist je dat je ook je step kan beschermen tegen diefstal en materiële schade door een Fietsverzekering te nemen? Je krijgt dan ook dag en nacht fietsbijstandJ. Zin om meer te weten? Volg ons.

Wat met een elektrische deelstep?

Als je gebruik maakt van een elektrische deelstep en die kan zelfstandig niet sneller dan 25 km/u, dan is het beter om een familiale verzekering te nemen. De familiale verzekering dekt namelijk schade die je veroorzaakt aan derden. Goed om te weten: met de optie Uitgebreide Burgerlijke aansprakelijkheid van je familiale is ook de schade aan de gehuurde deelstep gedekt.

Hoe rijd je veilig met een elektrische step?

Het verkeersinstituut VIAS werkte een aantal aanbevelingen uit om veilig met een elektrische step te rijden. Dit zijn ze in een notendop:

 • Draag een helm om de impact van een eventueel ongeval te verminderen.
 • Zorg voor een fluohesje om zichtbaar te zijn.
 • Houd je handen aan het stuur voor je stabiliteit.
 • Ga niet slalommen tussen andere weggebruikers en wees hoffelijk.
 • Blijf altijd geconcentreerd zodat je putten, tramsporen of andere weggebruikers op tijd ziet.

Lees de 10 tips van VIAS

DVV is er voor je

Heb je nog vragen over de verzekering van je  elektrische step? Contacteer je DVV-consulent. Zij of hij help je graag.

Goed om te weten

 • De bijstand wordt georganiseerd door onze partner Europ Assistance.
 • De Fietsverzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en stilzwijgend verlengd voor opeenvolgende periodes van 1 jaar. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.
 • Ga voor meer informatie naar een DVV-consulent of bekijk de volgende documenten:

Deze Fietsverzekering is een verzekeringsproduct van DVV, merk- en handelsnaam van Belins NV, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037 - Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE59 0689 0667 8326 - BIC GKCCBEBB.

Gepubliceerd op 07/04/2021

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent