De elektrische step is een handig verplaatsingsmiddel in de stad. Omdat zijn populariteit stijgt, gebeuren er jammer genoeg ook vaker ongevallen. Met aangepast rijgedrag en een goede verzekering voorkomt u veel problemen.
Omdat de step niet beschouwd wordt als motorvoertuig hebt u genoeg aan een familiale verzekering om uw aansprakelijkheid te dekken. Rijdt u bijvoorbeeld met uw step tegen een auto, dan zal uw familiale verzekering tussenkomen om de schade aan de auto te vergoeden. Dat is trouwens ook zo voor de gewone elektrische fiets. Voorwaarde is wel dat de step en fiets autonoom niet sneller kunnen rijden dan 25 kilometer per uur.
Wist u dat u ook uw step kan beschermen tegen diefstal en materiële schade door een Fietsverzekering te nemen? U krijgt dan ook dag en nacht fietsbijstandJ. Zin om meer te weten? Volg ons.
Als u gebruik maakt van een elektrische deelstep en die kan zelfstandig niet sneller dan 25 km/u, dan is het beter om een familiale verzekering te nemen. De familiale verzekering dekt namelijk schade die u veroorzaakt aan derden. Goed om te weten: met de optie Uitgebreide Burgerlijke aansprakelijkheid van uw familiale is ook de schade aan de gehuurde deelstep gedekt.
Het verkeersinstituut VIAS werkte een aantal aanbevelingen uit om veilig met een elektrische step te rijden. Dit zijn ze in een notendop:
Hebt u nog vragen over de verzekering van uw elektrische step? Contacteer uw DVV-consulent. Zij of hij helpt u graag.
Goed om te weten
Deze Fietsverzekering is een verzekeringsproduct van DVV, merk- en handelsnaam van Belins NV, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037 - Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE59 0689 0667 8326 - BIC GKCCBEBB.
Gepubliceerd op 07/04/2021
Hebt u een ongeval met de fiets? In de sportclub? Thuis? Op vakantie? DVV vergoedt de behandelingskosten, permanente invaliditeit en overlijden.
Een familiale verzekering dekt de schade die u, uw partner, kinderen of huisdieren per ongeluk aan anderen toebrengen. Ontdek of de verzekering wettelijk verplicht is.