• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Kredieten

Je huis isoleren: waar start je?

Hoe begin je met de isolatie van je huis?

Je huis isoleren, dat kan voor een flinke besparing op je energiefactuur zorgen. En ook het klimaat wint erbij. Maar waar start je? Dakisolatie is de eerste stap. Daarna kan je de muren, ramen en vloeren aanpakken.

Dakisolatie

Gemiddeld verdwijnt 30% van de warmte in een niet-geïsoleerd huis via het dak. Je huis isoleren begint dus bij het dak. Voor de isolatie wordt meestal gebruik gemaakt van glaswol of rotswol. In Vlaanderen zijn de normen rond dakisolatie in 2020  trouwens verstrengd. Zeker als je een huis verhuurt, is het belangrijk dat je de minimale isolatienorm haalt. Heb je geen idee of je dak voldoende geïsoleerd is? Weet dat er voor heel wat gemeenten thermografische luchtfoto’s beschikbaar zijn waarop je kan zien hoe je woning scoort.
 

Muurisolatie

Muren zijn de tweede grote verliespost van energie. Tot 20 à 25% van de warmte verdwijnt langs niet-geïsoleerde muren. Heeft je woning spouwmuren? Dan kan je die ruimte tussen de binnen- en buitenmuren gebruiken voor isolatie. Een vakman zal dan schuim, vlokken of korrels blazen door openingen in de muur. Spouwmuurisolatie is meestal in 1 dag aan te brengen zonder dat je er hinder van ondervindt. Heb je geen spouwmuren? Dan kan je de buitenmuren isoleren. 

Raamisolatie

Wist je dat een huis tot 15% van zijn warmte verliest via ramen en deuren? Door geïsoleerde ramen kan je dus veel energie besparen. Je kiest dan het best voor hoogrendementsglas, het isoleert gemiddeld vijf keer beter dan enkel glas. Hoe lager de U-waarde van glas, hoe beter. 

Vloerisolatie

Door vloerisolatie bespaar je energie en maak je het een pak aangenamer in huis. Heb je een kelder? Dan is dat een makkelijke oplossing om je vloeren te isoleren. 

We helpen je graag

Je huis isoleren kan dus op verschillende manieren. Ben je op zoek naar een woonkrediet voor je isolatiewerken? Neem contact met je DVV-consulent die ook kredietmakelaar is. Zij of hij geef je met veel plezier alle details.

Gepubliceerd op 20/08/2020

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent