Als je aan zee of in de Ardennen een vakantiehuis koopt, dan kan je er met je gezin makkelijker zelf op vakantie. Zelfs voor enkele dagen. In onzekere coronatijden biedt dat een extra voordeel.
Wil je je tweede verblijf verhuren? Dan is dat natuurlijk ook iets makkelijker in België dan in het buitenland. Je hebt dan niet noodzakelijk een tussenpersoon nodig voor de verhuur en behoudt ook meer de controle.
Ook niet onbelangrijk: in eigen land zal een notaris onderzoeken of een eigendom belast is met schulden. In het buitenland speelt hij die rol niet en moet je daarvoor een advocaat inschakelen om zeker te zijn. Er zijn dus meer onzekerheden in het buitenland.
België is duurder dan bijvoorbeeld Spanje. Vooral appartementen zijn de voorbije jaren een pak duurder geworden, maar ook de prijs van huizen steeg.
En dan is er natuurlijk nog het Belgische weer… Als je een zonneklopper bent, dan neem je meer risico met een appartement aan de Belgische kust dan aan de Costa Blanca. Ga je toch voor een tweede verblijf in het buitenland? Lees dan zeker onze 7 tips voor een tweede verblijf in het buitenland.
Ben je op zoek naar een interessant woonkrediet voor je tweede verblijf? Of wil je meer weten over een woningverzekering voor je vakantiehuis? Vraag info bij je DVV-consulent die ook kredietmakelaar is. Zij of hij geeft je graag alle informatie.
Gepubliceerd op 03/08/2020
Overweeg je om een tweede verblijf te kopen in Frankrijk, Spanje of Italië? Met deze zeven tips ben je klaar voor de aankoop van een woning in het buitenland.
Overweeg je om een eigen stek te kopen? Dat stel je jezelf vast duizenden vragen. Ken je bijvoorbeeld het verschil tussen een vaste en een variabele rentevoet?
Driekwart van de Belgen woont in zijn eigen woning. Wil je ook een eigen stek, maar twijfel je tussen kopen of renoveren? We zetten de voor- en nadelen op een rij.