• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Kredieten

Uw huis isoleren: waar start u?

Hoe begint u met de isolatie van uw huis?

Uw huis isoleren, dat kan voor een flinke besparing op uw energiefactuur zorgen. En ook het klimaat wint erbij. Maar waar start u? Dakisolatie is de eerste stap. Daarna kan u de muren, ramen en vloeren aanpakken.

Dakisolatie

Gemiddeld verdwijnt 30% van de warmte in een niet-geïsoleerd huis via het dak. Uw huis isoleren begint dus bij het dak. Voor de isolatie wordt meestal gebruik gemaakt van glaswol of rotswol. In Vlaanderen zijn de normen rond dakisolatie in 2020  trouwens verstrengd. Zeker als u een huis verhuurt, is het belangrijk dat u de minimale isolatienorm haalt. Hebt u geen idee of uw dak voldoende geïsoleerd is? Weet dat er voor heel wat gemeenten thermografische luchtfoto’s beschikbaar zijn waarop u kan zien hoe uw woning scoort.
 

Muurisolatie

Muren zijn de tweede grote verliespost van energie. Tot 20 à 25% van de warmte verdwijnt langs niet-geïsoleerde muren. Heeft uw woning spouwmuren? Dan kan u die ruimte tussen de binnen- en buitenmuren gebruiken voor isolatie. Een vakman zal dan schuim, vlokken of korrels blazen door openingen in de muur. Spouwmuurisolatie is meestal in 1 dag aan te brengen zonder dat u er hinder van ondervindt. Hebt u geen spouwmuren? Dan kan u de buitenmuren isoleren. 

Raamisolatie

Wist u dat een huis tot 15% van zijn warmte verliest via ramen en deuren? Door geïsoleerde ramen kan u dus veel energie besparen. U kiest dan het best voor hoogrendementsglas, het isoleert gemiddeld 5 keer beter dan enkel glas. Hoe lager de U-waarde van glas, hoe beter. 

Vloerisolatie

Door vloerisolatie bespaart u energie en maakt u het een pak aangenamer in huis. Hebt u een kelder? Dan is dat een makkelijke oplossing om uw vloeren te isoleren. 

We helpen u graag

Uw huis isoleren kan dus op verschillende manieren. Bent u op zoek naar een woonkrediet voor uw isolatiewerken? Neem contact met uw  DVV-consulent die ook kredietmakelaar is. Zij of hij geeft u met veel plezier alle details.

Gepubliceerd op 20/08/2020

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent