• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Kredieten

Pakket met woonkrediet en schuldsaldo

Woonkrediet met Schuldsaldoverzekering

Waarborgen van woonkrediet in combinatie met schuldsaldoverzekering

Op zoek naar een woonkrediet op maat en een manier om je gezin financieel te beschermen als er iets gebeurt? DVV verzekeringen maakt het je gemakkelijk met de combinatie van een woonkrediet en een schuldsaldoverzekering.

Woonkrediet
Je kredietmakelaar helpt je graag om je woonkrediet af te stemmen op je persoonlijke situatie. Neem je het best een variabele of een vaste rentevoet? Wat is voor jou de meest gepaste looptijd? Vanuit hun jarenlange ervaring en expertise zijn onze kredietmakelaars perfect geplaatst om te zorgen dat je de juiste keuzes maakt. 

Je vindt alle informatie in de prospectus die beschikbaar is bij de kredietmakelaar.

Schuldsaldoverzekering
Bij overlijden zal een schuldsaldoverzekering het openstaande deel van je woonkrediet (het ‘schuldsaldo’) betalen. Je partner of erfgenamen moeten dan de maandelijkse aflossingen niet meer doen. 

Belangrijk om te weten
Het pakket is niet verplicht. Je kan ook een schuldsaldoverzekering nemen bij een andere verzekeraar, maar dan geniet je niet van dezelfde gunstige tarieven voor het DVV-krediet. Deze gunstige tarieven zijn dan ook voorwaardelijk.

Hoe werkt hypotheekoverdracht?

Als je je huidige woning verkoopt en een nieuwe woning koopt, kan je je woonkrediet overzetten van de ene woning naar de andere. 

Hoe kan ik mijn woning verkopen als mijn hypotheek nog loopt?

Als je je woning verkoopt en de hypotheek nog loopt, kan je die lening vervroegd terugbetalen. Je betaalt daarvoor een vergoeding van drie maanden intrest. Bij volledige vervroegde terugbetaling wordt deze herbeleggingsvergoeding berekend op het kapitaalsaldo dat nog open staat op het ogenblik van de terugbetaling, tegen dezelfde rentevoet als die van het krediet.

Is een wederopname van het uitstaande krediet mogelijk? 

Als je in een later stadium een extra kapitaal wenst (bijvoorbeeld om bij te bouwen of te verbouwen), vraag je gewoon een wederopname van het uitstaande krediet voor het bedrag dat je hebt afgelost of vervroegd hebt terugbetaald in de loop van het krediet. Een wederopname van het uitstaande krediet moet ten minste 6.200 euro bedragen en mag niet na de einddatum van de kredietopening vallen. Een wederopname moet opnieuw aanvaard worden door DVV verzekeringen.

Uitsluitingen en beperkingen:

 • Niet gedekt door de schuldsaldoverzekering zijn onder meer overlijden door alcoholintoxicatie, deltavliegen, zweefvliegen, valschermspringen of ballonvaren.

Belastingen:

 • Je geniet een fiscaal voordeel als er voldaan is aan wettelijke voorwaarden. De fiscale behandeling hangt af van je individuele omstandigheden en kan in de toekomst veranderen. Als je een belastingvoordeel gekregen hebt voor een premie moet je rekening houden met een taks op de uitkering.
 • De maximale looptijd van een woonkrediet bedraagt 25 jaar. Er is geen minimumduur, maar om fiscale redenen leen je het best voor een minimumduur van tien jaar.

Solidariteitsmechanisme voor verzekerden met een verhoogd gezondheidsrisico

Sinds begin 2015 zijn er wettelijke maatregelen om de schuldsaldoverzekering toegankelijker te maken voor personen met gezondheidsproblemen. Deze zijn van toepassing op schuldsaldoverzekeringen die als dekking van een woonkrediet worden afgesloten met het oog op de aankoop, bouw of verbouwing van een eigen woning.

Dit solidariteitsmechanisme is er gekomen in het kader van contracten voor de aankoop of renovatie van een enige eigen woning die na 31 december 2014 onderschreven zijn.

De medische meerpremie voor uw rekening mag niet meer bedragen dan 125% van de basispremie. Is dit percentage hoger, dan zal de Compensatiekas meteen het verschil aan uw verzekeringsmaatschappij betalen. Hiervoor dient u dus geen aanvraag in te dienen.

Meer weten

 • De schuldsaldoverzekering is een overlijdensverzekering van tak 21 met vast kapitaal en maximaal 15% instapkosten, afgesloten voor een bepaalde duurtijd met een minimum van 10 jaar in geval van pensioensparen. De maximale duurtijd van de schuldsaldoverzekering is gelijk aan de looptijd van het woonkrediet.
 • De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.
 • Voor informatie over de limieten en uitsluitingen, ga langs bij een kredietmakelaar die ook DVV-verzekeringsconsulent is of bekijk :

Oef, een mens!

Bij DVV gaat het in de eerste plaats om mensen! Dat betekent dat je DVV-kredietmakelaar je dossier persoonlijk en snel zal beheren. Op belangrijke momenten kan je dus rekenen op de hulp van een echte mens. Een hele geruststelling!

De schuldsaldoverzekering is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent