• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Rechtsbijstand

Je rechten verdedigd in het verkeer

Lex.Tra Verkeer

In eender welke verkeerssituatie

Of je nu rechtsbijstand nodig hebt als voetganger, autobestuurder, passagier of fietser, voor eender welk schadegeval in het verkeer zijn we er!

Alle gerechtelijke kosten

DVV verzekeringen vergoedt alle rechtsbijstand, ook de kosten voor een advocaat of expert als je voor een rechtbank verschijnt (tot 75.000 euro).

Je belangen verdedigd

We doen er alles aan zodat je je schadevergoeding krijgt, zelfs in de rechtbank. Meer nog: als de tegenpartij niet kan betalen, vergoeden wij tot 12.500 euro.

Waarvoor kan je een beroep doen op Lex.Tra Verkeer?

Bij een ongeval of schadegeval in het verkeer is het niet altijd even duidelijk wie in fout is. Soms is er zelfs onenigheid over wie er aan wie schadevergoeding moet betalen. Met de verzekering Lex.Tra Verkeer ben je zeker van rechtsbijstand voor alle schadegevallen in het verkeer. 

Je rechten verdedigd
De verzekering Lex.Tra Verkeer biedt bijvoorbeeld rechtsbijstand als je garagist drie keer zoveel aanrekent als je had verwacht of bij een ernstige verkeersovertreding. Dat is minder het geval met de keuzewaarborg rechtsbijstand waarmee je je gewone autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid kan aanvullen. Voor een ruimere bescherming in het verkeer kies je dus Lex.Tra Verkeer. Ontdek de verschillende soorten rechtsbijstand in het verkeer

Wat dekt Lex.Tra Verkeer?

Als een schadegeval – al dan niet door jou veroorzaakt - in het verkeer uitgroeit tot een probleem, dan verdedigt DVV verzekeringen je belangen:

 • als voetganger, automobilist, fietser, passagier op het openbaar vervoer…
 • voor alle voertuigen van je gezin: personenauto, mobilhome, bromfiets, motorfiets enz., zowel voor privé- als voor professioneel gebruik
 • of je nu in je recht bent of niet, als het moet tot in de rechtbank
 • zelfs om te zorgen dat je rijbewijs bijvoorbeeld alleen in het weekend wordt ingetrokken zodat je kan blijven werken
 • ook om een voorschot te ontvangen voor schade aan je voertuig (tot 12.500 euro)

Vergoeding voor alle juridische kosten
Alle gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten worden vergoed, dus bijvoorbeeld ook het ereloon van de expert of van de advocaat, kosten voor gerechtsdeurwaarder of dagvaarding, vertaalkosten enz. Niet gedekt zijn:

 • wedstrijden
 • inbreuken als je rijbewijs vervallen was verklaard of je niet verzekerd was
 • parkeergeschillen als het bedrag minder dan 100 euro bedraagt
 • verkeersagressie

Ontdek alle details

Rechtsbijstand
Met Lex.Tra Verkeer ben je in goede handen als het tot een geschil komt over een schadegeval in het verkeer:

 • We informeren je over je rechten.
 • We helpen om alle mogelijke oplossingen te onderzoeken.
 • We zetten alle stappen om het geschil op te lossen. Liefst door minnelijke schikking, desnoods tot in de rechtbank.
 • We bieden bijstand om je dossier samen te stellen: bijvoorbeeld ook een proces-verbaal opvragen, expert aanstellen, inspecteur sturen enz.

Uitbreiding van Lex.Tra Verkeer
Je merkt het: met Lex.Tra Verkeer ben je zeker van een ruime rechtsbijstand in het verkeer. Om die uit te breiden naar alle geschillen in de privésfeer combineer je deze rechtsbijstandsformule met Lex.Tra Particulier.

De ruimste rechtsbijstand

Kies de ruimste rechtsbijstand door de combinatie met Lex.Tra Particulier. Schrap dan alle rechtsbijstand uit je familiale en verlaag je premies. 

Alle voertuigen van je gezin

Met Lex.Tra Verkeer ben je voor alle voertuigen van je gezin zeker van rechtsbijstand. En dat zonder dat je meer betaalt. Handig, toch?

Heb je vragen over de Rechtsbijstand in het verkeer?

De verzekering rechtsbijstand Lex.Tra Verkeer biedt je een ruimere dekking dan de waarborg Rechtsbijstand van je autoverzekering. Zo geniet je een hogere vergoeding. Bovendien beschermt Lex.Tra Verkeer jou en je gezin voor elk schadegeval in het verkeer, ongeacht of je voetganger, fietser, passagier of bestuurder bent.

Gerechtskosten kunnen hoog oplopen. Met Lex. Tra Verkeer vergoedt DVV gelukkig alle gerechtskosten zoals erelonen van de expert, advocatenkosten, kosten voor een gerechtsdeurwaarder, vertalingen enz. (tot 75.000 euro).

Zeer zeker. Ongeacht of je in fout bent voor een schadegeval in het verkeer, DVV staat je bij om je belangen te verdedigen, tot in de rechtbank. We vergoeden de gerechtskosten en we bieden je rechtsbijstand (informatie over je rechten, hulp bij het samenstellen van een dossier, onderhandelingen met de tegenpartij enz.)

Met de verzekering Lex.Tra Verkeer worden je rechten verdedigd en geniet je rechtsbijstand. Bovendien helpt DVV je als je niet tevreden bent over de herstellingen aan je voertuig.

Ja, je geniet immers een waarborg administratieve bijstand. Zo helpt DVV je een klacht in te dienen bij de technische controle (tot 12.500 euro).

DVV is er om je te helpen. Met Lex.Tra Verkeer verdedigen we je belangen en zien we erop toe dat de persoon die je voertuig heeft beschadigd, je ook vergoedt.

Uitsluitingen en beperkingen

 • We betalen alle kosten om je rechten te verdedigen als je strafrechtelijk vervolgd wordt in het verkeer, maar we betalen de verkeersboetes niet als je schuldig wordt bevonden.
 • Als de tegenpartij niet kan betalen, vergoeden wij tot 12.500 euro als de schade onopzettelijk was en de rechter een veroordeling uitsprak.
 • De vermelde limietbedragen zijn van december 2016.

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De rechtsbijstandsverzekering Lex.Tra Verkeer is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent