• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Reizen

7 originele tips om een stad te (her)ontdekken

Op ontdekking in de stad met deze 7 tips

Blijft u deze zomer in eigen land? Saai hoeft dat geenszins te worden. Zelfs niet als u dichtbij huis blijft. Met deze 7 tips gaat u op een ongewone manier op ontdekking in de stad.

1. Gooi eens kop of munt

Wil u echt eens op een andere manier door uw stad of een andere stad dwalen? Gooi dan een muntstuk op en spreek bijvoorbeeld af dat kop rechts is en munt links. Mag het wat meer zijn? Spring dan op een bus of tram zodra u er een ziet en beslis vooraf na hoeveel haltes u er terug van springt. Daar kan u dan opnieuw met kop of munt op ontdekking gaan.

2. Ga op stap met een greeter

Kent u de greeters al? Deze locals delen met veel plezier hun lievelingsplekjes en persoonlijke verhalen als u met hen op stap gaat. Het concept ontstond in New York in de jaren negentig, maar heeft ondertussen ook bij ons succes. Google gewoon ‘greeter’ en de stad die u wil bezoeken en laat u verrassen!

3. Te land, ter zee en in de lucht

Bent u met kinderen op stap? Dan kan u hen een thema laten kiezen als u een stad verkent:

  • Vanop het land: u kan natuurlijk een stad op de klassieke manier verkennen, maar waarom niet eens onder de grond kijken? In Brussel is er bijvoorbeeld het ondergrondse paleis van de Coudenberg of het Riolenmuseum. In Antwerpen kan u een bezoek brengen aan de Antwerpse Ruien om alles te leren over het ondergrondse stelsel van waterwegen dat nog stamt uit de Middeleeuwen.
  • Vanop het water: in Brugge, Dinant, Gent, Luik, Namen en heel wat andere steden vindt u tal van mogelijkheden voor een uitstap op het water. Speelt u liever zelf kapitein? Dan kan u bijvoorbeeld in Gent zelf een bootje huren en de stad aan u laten voorbij glijden vanop het water.
  • Vanuit de lucht: u kan een helikopter- of ballonvlucht plannen, maar ook vanop een toren of dak krijgt u al een andere kijk op een stad. In Brugge kan dat bijvoorbeeld vanop de Halletoren of het Concertgebouw.

4. Instagram achterna

Geen idee waar u moet beginnen? Doe dan gewoon uw Instagram open en bekijk welke foto’s gepost zijn met de hashtag van de stad die u wil ontdekken. Vaak zijn dat vooral de must-sees, maar misschien ontdekt u op die manier wel verborgen pareltjes.

5. Luister naar Siri of Google Now

Maakt u zich het graag makkelijk? Stel dan een vraag aan Siri (Apple) of Google Now (Android). Met ‘wat moet ik bezichtigen in de buurt’ of ‘waar kan ik lekker eten’ komt u al een heel eind.

6. Speel de toerist met Trip Advisor

Bent u in een stad waar u nog niet vaak geweest bent? Dan is er altijd Trip Advisor. U vindt er heel makkelijk dingen om te ontdekken, om te ontspannen, om te shoppen en ga zomaar door!

7. Noord oost zuid west

Om een (grotere) stad eens echt helemaal uit te kammen, is een ouderwetse stadskaart ideaal. Leg de kaart open en deel de stad op in vijf zones: centrum, noord, oost, zuid, west. U kan dan elke dag op stap gaan in een andere zone. Zo bent u zeker dat u elke hoek van de stad gezien hebt.

DVV is er voor u

U merkt het: ver reizen is helemaal niet nodig om een heerlijke vakantie te hebben. Wat misschien wel handig is, is een verzekering voor het geval u gewond raakt bij een ongeval. Denk daarom aan de verzekering Lichamelijke Ongevallen in het Verkeer. Wil u meer weten? Vraag info bij uw DVV-consulent. Zij of hij is er voor u!

Gepubliceerd op 03/08/2020

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent