• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Reizen

7 originele tips om een stad te (her)ontdekken

Op ontdekking in de stad met deze 7 tips

Of je in België blijft of verder weg gaat deze zomer, er zijn veel manieren om een stad te verkennen. Ontdek enkele tips om een stad op een andere manier te ontdekken en bekijk onze ideeën om enkele uithoeken van België op een leuke en vermakelijke manier te bezoeken!

1. Gooi eens kop of munt

Wil je echt eens op een andere manier door je stad of een andere stad dwalen? Gooi dan een muntstuk op en spreek bijvoorbeeld af dat kop rechts is en munt links. Mag het wat meer zijn? Spring dan op een bus of tram zodra je er een ziet en beslis vooraf na hoeveel haltes je er terug van springt. Daar kan je dan opnieuw met kop of munt op ontdekking gaan.

2. Ga op stap met een greeter

Ken je de greeters al? Deze locals delen met veel plezier hun lievelingsplekjes en persoonlijke verhalen als je met hen op stap gaat. Het concept ontstond in New York in de jaren negentig, maar heeft ondertussen ook bij ons succes. Google gewoon ‘greeter’ en de stad die je wilt bezoeken en laat je verrassen!

3. Te land, ter zee en in de lucht

Ben je met kinderen op stap? Dan kan je hen een thema laten kiezen als je een stad verkent:

 • Vanop het land: je kan natuurlijk een stad op de klassieke manier verkennen, maar waarom niet eens onder de grond kijken? In Brussel is er bijvoorbeeld het ondergrondse paleis van de Coudenberg of het Riolenmuseum. In Antwerpen kan je een bezoek brengen aan de Antwerpse Ruien om alles te leren over het ondergrondse stelsel van waterwegen dat nog stamt uit de Middeleeuwen.
 • Vanop het water: in Brugge, Dinant, Gent, Luik, Namen en heel wat andere steden vind je tal van mogelijkheden voor een uitstap op het water. Speel je liever zelf kapitein? Dan kan je bijvoorbeeld in Gent zelf een bootje huren en de stad aan je laten voorbij glijden vanop het water.
 • Vanuit de lucht: je kan een helikopter- of ballonvlucht plannen, maar ook vanop een toren of dak krijg je al een andere kijk op een stad. In Brugge kan dat bijvoorbeeld vanop de Halletoren of het Concertgebouw.

4. Instagram achterna

Geen idee waar je moet beginnen? Doe dan gewoon je Instagram open en bekijk welke foto’s gepost zijn met de hashtag van de stad die je wilt ontdekken. Vaak zijn dat vooral de must-sees, maar misschien ontdek je op die manier wel verborgen pareltjes.

5. Luister naar Siri of Google Now

Maak je het jezelf graag makkelijk? Stel dan een vraag aan Siri (Apple) of Google Now (Android). Met ‘wat moet ik bezichtigen in de buurt’ of ‘waar kan ik lekker eten’ kom je al een heel eind.

6. Speel de toerist met Trip Advisor

Ben je in een stad waar je nog niet vaak geweest bent? Dan is er altijd Trip Advisor. Je vindt er heel makkelijk dingen om te ontdekken, om te ontspannen, om te shoppen en ga zomaar door!

7. Noord oost zuid west

Om een (grotere) stad eens echt helemaal uit te kammen, is een ouderwetse stadskaart ideaal. Leg de kaart open en deel de stad op in vijf zones: centrum, noord, oost, zuid, west. Je kan dan elke dag op stap gaan in een andere zone. Zo ben je zeker dat je elke hoek van de stad gezien hebt.

Wat als er iets met je gebeurt?

Je merkt het: ver reizen is helemaal niet nodig om een heerlijke vakantie te hebben. Maar de reisbijstand DVV Assistance kan ook nuttig zijn als er iets misgaat. Met DVV Assistance kan je overal ter wereld gerepatrieerd worden naar je huis of ziekenhuis, en worden de kosten voor een verlenging van je verblijf (op medisch voorschrift) met max. 10 dagen vergoed.

Geüpdatet op 28/04/2023

 • Onze partner Europ Assistance organiseert de bijstand.
 • DVV Assistance wordt afgesloten voor 1 jaar en wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:
 • Vooraleer een contract te ondertekenen is het belangrijk dat je kennis neemt van deze documenten.

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De bijstandsverzekering DVV Assistance is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293 - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037. 

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent