• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Reizen

Bagage verloren? Dit moet je doen!

Tips en advies voor reizigers

Je vertrekt na maanden hard werken op een deugddoende vliegtuigtrip? Top, dubbel en dik verdiend! Het geluk is echter van korte duur, want bij aankomst vindt je reiskoffer zijn weg niet naar de carrousel. Of eens op je reisbestemming wordt je bagage gestolen uit je wagen of je hotelkamer? Wat doe je best?

Je bagage is verloren of beschadigd bij een vliegreis

Het eerste dat je moet doen is naar de balie van de luchthaven of je luchtvaartmaatschappij gaan om een Property Irregularity Report formulier te vragen. Meteen wordt een onderzoek naar je vermiste bagage opgestart.

De luchtvaartmaatschappij zal voor een EHBO-toiletgeriefkit zorgen. Je kunt dit ook zelf kopen en een terugbetaling vragen. Hou dan wel het aankoopbewijs bij.

Wil je een financiële compensatie voor je bagage? Dien binnen de 21 dagen met een aangetekend schrijven een klacht in, samen met een verzoek tot schadevergoeding. Steek er zeker de nodige aankoopbewijzen bij. Als je die nog hebt, uiteraard.

Je bagage werd gestolen ter plekke

Je bent slachtoffer van diefstal van je bagage op je bestemming? Of je hotel verliest ze? Start met een aangifte bij de lokale politie en laat een proces-verbaal opmaken. Voor brillen, juwelen en andere waardevolle voorwerpen is een kopie van het pv een must als je een beroep wil doen op je reisbijstandsverzekering.

DVV is er om je te helpen

Heb je een DVV Assistance? Top, dan dekt de basiswaarborg het nasturen van een nieuwe koffer met persoonlijke bezittingen. Ook mag je rekenen op een terugbetaling van de aankoopkosten van kleding en toiletartikelen. Tot een maximum van 125 euro per verzekerde.

Neem je de optie Bagageverzekering van DVV Assistance, liggen de tussenkomsten voor diefstal, verlies en beschadiging hoger: max. 1.500 euro als je de enige verzekerde bent en max. 3.750 euro als jij en je gezin verzekerd zijn.

Voor deze optie betaal je, als je de enige verzekerde bent, een extra premie van 49 euro bovenop de jaarlijkse premie van je DVV Assistance. Zijn jij en je gezin verzekerd, dan is de prijs 79 euro.

Wat is nooit verzekerd?

 • Diefstal, verlies of beschadiging van bederfbare goederen.
 • Bagage die op een fiets vervoerd wordt.

Bovendien komen wij niet tussen bij een verblijf korter dan 3 nachten in België en minder dan 1 nacht in het buitenland.

Niet onbeheerd achterlaten

Je goed verzekeren is prima, maar voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Enkele tips:

 • Laat geen bagage open en bloot in je auto liggen.
 • Laat je reiskoffer en waardevol materiaal niet onbeheerd en niet zichtbaar achter.
 • Zorg dat je bagage goed afgesloten is.
 • Draag je kostbaarheden en identiteitsdocumenten op je lichaam.
 • Bevestig een telefoonnummer aan je bagage. En hoop dat de eerlijke vinder je een seintje geeft…

Overtuigd van het nut van een reisbijstand?

Helaas geraken jaarlijks duizenden stuks bagage verloren of beschadigd. Neem een goede reisbijstand en vertrek met een geruster hart op reis. 

Gepubliceerd op 05/03/2024

 • DVV Assistance wordt afgesloten voor 1 jaar en wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:
 • Vooraleer een contract te ondertekenen is het belangrijk dat je kennis neemt van deze documenten.

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De bijstandsverzekering DVV Assistance is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293 - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037. 

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent