• Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Reizen

Vermijd oplichting op vakantie

Toeristen zijn een makkelijke prooi voor oplichters en dieven, vooral op verre reizen. Logisch, want als westerling hebt u een veel hogere levensstandaard en bent u een mogelijke bron van inkomsten voor mensen met slechte bedoelingen. DVV verzekeringen somt de courante scams voor u op.

Transport

 • Dure taxiritten: de teller doet het zogezegd niet meer of de taxi heeft geen vergunning (vooral bij luchthavens en stations). Controleer vooraf of het om een echte taxi gaat en of de teller werkt.
 • Scooter gestolen of beschadigd: u huurt een scooter en die wordt beschadigd of gestolen door een medeplichtige van de verhuurder. U moet een aardige som neertellen om hem te laten herstellen of vervangen. Wees voorzichtig en gebruik uw eigen slot. Gewetenloze verhuurders kunnen u anders een slot geven waarvan zij ook een sleutel hebben.
 • Valse vervoerbewijzen: een verkoper verkoopt u valse bus- of tramtickets zodat u zogezegd niet in de rij moet staan. U koopt uw tickets beter bij officiële verkooppunten.

Hotels en restaurants

 • Hotel of restaurant gesloten: uw taxichauffeur of een andere persoon beweert dat het hotel of restaurant waar u naartoe wil gesloten is of van slechte kwaliteit is. Zij of hij brengt u naar een andere zaak en krijgt dan commissie. U kan beter zelf een kijkje nemen!
 • Frauduleuze oproep: een persoon doet zich voor als receptionist van het hotel om te zeggen dat er een probleem was bij het inchecken (vaak ’s nachts omdat u dan minder snel geneigd bent om naar de receptie te gaan). Zo probeert die persoon uw kredietkaartgegevens te achterhalen. Geef dit soort informatie nooit telefonisch door! 

Op straat

 • Gouden ring: een persoon vindt een (valse) gouden ring naast u en probeert u die te verkopen tegen een belachelijk lage prijs (die veel te duur is als het geen echt goud is). Ga er niet op in!
 • Vlekken op uw kleren: u krijgt opeens vogelpoep, mosterd of ketchup op uw kleren. Een persoon komt toegesneld om het af te vegen en steelt in dezelfde beweging uw portefeuille. Kijk goed uit!

Toeristische plaatsen

 • Gesloten site: als u bijna op de plaats bent die u wil bezoeken, komt een local aangesneld die u zegt dat de site gesloten is voor werken of voor een religieuze ceremonie. Hij of zij brengt u naar een andere plek die weinig interessant en duur is. Of u wordt bij een winkel afgezet met opdringerige verkopers. U kan beter zelf aan het loket vragen hoe het zit.
 • Foto: een onbekende stelt voor om u te fotograferen met uw smartphone of fototoestel. Op het moment dat u klaarstaat voor de foto, gaat hij of ze ermee vandoor. Of vraagt u om daarvoor te betalen. Ga niet in op het aanbod, maar vraag een andere toerist om u te fotograferen. 

Zorgeloze vakantie

Natuurlijk zijn de meeste mensen die u op reis ontmoet heel aardig, maar blijf waakzaam voor oplichters om te vermijden dat uw vakantie in rook opgaat. Een ongeval op reis of diefstal van uw bagage kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw reis in het water valt. Gelukkig biedt DVV Verzekeringen u een reisverzekering op maat. U stelt deze verzekering à la carte samen in functie van uw vakantie. Wil u er meer over weten? Ga langs bij uw DVV-consulent of vind een consulent in uw buurtZij of hij geeft u graag alle informatie.

Gepubliceerd op 11/06/2018

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent