• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Reizen

Wat is het verschil tussen een reisverzekering en reisbijstand bij DVV?

Reisverzekering en reisbijstand: de verschillen bij DVV

Vertrek je op reis? Dan wil je goed beschermd zijn bij tegenslag. Maar wat neem je dan? Een reisverzekering? Een reisbijstand? Of beide? We leggen je uit wat de verschillen zijn, zodat je weet wat je moet kiezen om zorgeloos op vakantie te kunnen vertrekken.  

Reisbijstand: krijg bijstand bij tegenslag op vakantie

Met de reisbijstand DVV Assistance krijg je personenbijstand tijdens je vakantie in België of het buitenland. Deze verzekering helpt je dus als je vakantie niet loopt zoals gepland. Je krijgt namelijk:  

 • Personenbijstand over de hele wereld, als je bijvoorbeeld gewond bent, vroeger naar huis moet of vastzit in het buitenland.
 • Repatriëring wereldwijd.
 • Onbeperkte terugbetaling van de medische kosten in het buitenland.
 • Fietsbijstand in België en geografisch Europa.

Naast de basisdekking kan je nog bijkomende waarborgen nemen:

 • Voertuigbijstand met pechverhelping ter plaatse of wegslepen als dat nodig is, de repatriëring van je voertuig uit het buitenland als het niet hersteld kan worden binnen de 3 dagen en een vervangwagen (of mobiliteitsbudget van 85 euro/dag) gedurende 7 of 15 dagen afhankelijk van de gekozen formule.
 • Bagageverzekering: je krijgt een schadevergoeding als je bagage gestolen wordt, beschadigd raakt of verloren is (max. 1.500 euro als je de enige verzekerde bent of max. 3.750 euro met de gezinsformule). 

Opgelet, voor de voertuigbijstand is er een franchise van 50 euro/schadegeval voor materiële schade of diefstal van een huurwagen (niet te verwarren met de vervangwagen) tijdens de huurperiode in België of het buitenland. 

Geniet van een zorgeloze vakantie

Bij onverwachte gezondheidsproblemen of een ongeval tijdens je vakantie helpt de reisbijstand je 24/24, 7/7. De reisbijstand komt echter niet tussen voor onder andere geplande medische kosten in het buitenland en de onderhoudskosten van je wagen. 

Reisverzekering: goed verzekerd op vakantie

Een reisverzekering op maat is geldig in het buitenland en in België. Je kiest zelf de duurtijd, het verzekerde bedrag en de waarborgen die je wil opnemen in je contract:

 • Annulatieverzekering: we vergoeden de kosten die je niet kan recupereren als je je reis moet annuleren of onderbreken.
 • Verzekering lichamelijke ongevallen en ziekte: we betalen de medische kosten terug als je ziek wordt of slachtoffer bent van een ongeval in het buitenland. Het maximale bedrag dat we terugbetalen, hangt af van het bedrag dat is bepaald in de bijzondere voorwaarden.
 • Omniumverzekering voor je wagen tijdens je reis, in België en geografisch Europa. Als je niet meer met je wagen kan rijden door een panne, een ongeval of door diefstal, krijg je 50 euro/dag voor een vervangwagen voor de duur van de herstelling, tot maximum de dag dat je terugkeert uit vakantie.
 • Bagageverzekering: je krijgt een schadevergoeding bij diefstal, beschadiging of verlies van je bagage. De maximale schadevergoeding komt overeen met het bedrag dat is bepaald in de algemene voorwaarden.

Opgelet, er is een franchise voor lichamelijke ongevallen en ziekte (25 euro), voertuigverzekering (2,5% van de verzekerde waarde) en bagageverzekering (minimum 75 euro). 

Zoek je een annulatieverzekering?

Kies dan voor een reisverzekering op maat. En voor optimale bescherming kan je een reisverzekering en reisbijstand combineren. 

Gepubliceerd op 03/04/2023

Reisverzekering

 • De reisverzekering op maat heeft een duurtijd zoals bepaald in de bijzondere voorwaarden van het contract. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. 
 • Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:
 • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór je het contract ondertekent.

De reisverzekering op maat is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

DVV Assistance

 • Onze partner Europ Assistance organiseert de bijstand.
 • DVV Assistance wordt afgesloten voor 1 jaar en wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:
 • Vooraleer een contract te ondertekenen is het belangrijk dat je kennis neemt van deze documenten.

De bijstandsverzekering DVV Assistance is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293 - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037. 

Oef, een mens!

Bij DVV gaat het in de eerste plaats om mensen! Dat betekent ook dat in geval van schade je DVV-consulent je dossier persoonlijk en snel zal beheren. Op belangrijke momenten kan je dus rekenen op de hulp van een echte mens. Een hele geruststelling!

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent