• MyDVV

Wonen

Bespaar op uw waterverbruik

Zo daalt uw waterfactuur

Minder water verbruiken is goed voor het milieu en uw portemonnee. Zeker als u weet dat onze waterfactuur wellicht verder zal stijgen. Gelukkig is het niet eens zo moeilijk!

Verbruik minder water in de keuken

Wist u dat een vaatwasmachine meestal zuiniger is dan met de hand de vaat doen? Als u toch zelf afwast, doet u dat beter in een teiltje of een spoelbak. Ook groenten of fruit spoelt u beter zo in plaats van onder stromend water. Nog beter: het spoelwater hergebruiken voor uw planten.

Bespaar water in de badkamer

  • Laat de kraan niet stromen als u uw tanden poetst. Zo verbruikt u al snel meer dan een volle emmer. Gewoon een beker water klaarzetten en klaar is Kees.
  • Hebt u een douche? Neem dan liever geen bad. Daarmee verbruikt u al snel meer dan 100 liter water.
  • Staat niet lang onder de douche. Dat is ook niet goed voor uw huid. Zet desnoods een timer. 
  • Installeer een spaardouchekop. U verbruikt dan in plaats van zo’n 12 liter water maar 6 liter water per minuut.
  • Plaats een toilet met 2 spoelknoppen. U kan dan kiezen met hoeveel water er gespoeld wordt: 3 of 6 liter. Voor uw bestaande toiletten kan u via een ombouwset hetzelfde bereiken.
  • Hou uw verbruik in de gaten via een watermonitor zoals Smappee.

Gebruik regenwater

In de tuin kan u natuurlijk regenwater gebruiken. Installeer een regenput of vang het water in een regenton op. Daarmee kan u al heel veel planten water geven! Ook voor de wasmachine, het toilet of om uw auto te wassen is regenwater de perfecte oplossing. Weet wel dat u – zeker voor de wasmachine – dan het best een filter plaatst.

Spoor tijdig lekken op

Een gezin van 4 personen verbruikt per dag gemiddeld 348 liter water, voor alleenstaanden is dat 99 liter. Ziet u op uw waterteller dat u plots veel meer verbruikt, of vermoedt u dat er ergens een lek in uw waterleiding zit? Dan hebt u een lekzoekbedrijf nodig. Dit voordeel is inbegrepen in de Cocoon-woningverzekering. Straffer nog: wij betalen de kosten voor het openmaken en terug dichten van wanden, vloeren en zolderingen met het oog op de herstelling van de ingebouwde leiding binnenshuis.

Hoe zit het met uw woningverzekering?

U weet nu precies hoe u water kan besparen! Maar hebt u al gecheckt of u een goede woningverzekering hebt? Eentje zoals Cocoon van DVV verzekeringen bijvoorbeeld die ook het opsporen van lekken dekt! Ga snel langs bij een  DVV-consulent in uw buurt. Zij of hij helpt u graag!

Gepubliceerd op 24/01/2018

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent