• My DVV

Geniet nu van 2 maanden gratis*

Uw aansprakelijkheid gedekt bij een verkeersongeval

B.A. autoverzekering

Waarborgen van de verplichte autoverzekering

Hebt u een auto-ongeval en bent u als chauffeur in fout? Dan beschermt de autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) u tegen de financiële gevolgen. Uw verzekering zal in uw plaats de lichamelijke en materiële schade vergoeden die u aan anderen toebrengt. In België is zo’n verzekering wettelijk verplicht.

Mooie voordelen bij DVV Verzekeringen
De ene autoverzekering is de andere niet. Bij DVV Verzekeringen krijgt u naast gratis bijstand bij een ongeval in België ook deze 4 extra’s:

 1. Bonus-malus? 0 na 5 jaar schadevrij rijden.
 2. 10% korting als u minder dan 10.000 km per jaar rijdt en ouder bent dan 26, gekoppeld aan bepaalde voorwaarden.
 3. DVV Stars: punten waarmee u bijvoorbeeld uw franchise? afkoopt.
 4. Drive for Life: als u 60-plus bent heeft u de garantie dat we uw verzekering niet opzeggen.

Slimme opties om uw autoverzekering uit te breiden

Kies extra opties bij uw gewone autoverzekering voor een betere bescherming.

Omniumverzekering
Wil u ook de schade vergoed zien aan uw eigen auto? Dan hebt u een omniumverzekering nodig. Zeker bij een nieuwe of recente auto is dat verstandig.

Pechverhelping en reisbijstand
Om zorgeloos op vakantie te vertrekken, kiest u voor DVV Assistance. U bent dan verzekerd tegen pech onderweg. Ook in België trouwens.

Rechtsbijstand
Bij een ongeval is het niet altijd duidelijk wie aansprakelijk is. Of is er onenigheid over de schadevergoeding. De Rechtsbijstandverzekering verdedigt dan uw belangen. Als dat moet tot voor de rechtbank.

Kan ik mijn autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid tijdelijk opzeggen?
Ja, als u op reis vertrekt naar het buitenland voor een aantal maanden kan u uw autoverzekering tijdelijk opzeggen. Zo vermijdt u dat moet betalen terwijl u uw auto niet gebruikt. Contacteer daarvoor uw DVV-consulent.
Heb ik recht op een vervangwagen als mijn auto hersteld moet worden na een verkeersongeval?
Dat is alleen het geval als u een omniumverzekering  hebt. Als uw auto naar een garage is gesleept die door DVV Verzekeringen erkend is, krijgt u dan een vervangwagen voor de duur van de herstelling.
Kan ik de betaling van mijn premie spreiden?
Ja, u kan ervoor kiezen om uw premie maandelijks te betalen.

Uitsluitingen en beperkingen

In de volgende gevallen kan DVV Verzekeringen de betaalde schadevergoeding bij de verzekerde verhalen:

 • De waarborg is vervallen omdat de premie niet betaald is.
 • Er wordt opzettelijk informatie weggelaten of er werd verkeerde informatie opgegeven bij de aanvraag van de verzekering.
 • Het ongeval is opzettelijk veroorzaakt door de verzekerde.
 • De bestuurder rijdt in een staat van dronkenschap of in een gelijkaardige toestand die het gevolg is van het gebruik van producten andere dan alcoholische dranken.
 • De bestuurder neemt deel aan een niet-toegelaten snelheids-, regelmatigheids- of behendigheidsrit of –wedstrijd.
 • Het voertuig wordt bestuurd door een persoon die niet aan de wettelijke voorwaarden voldoet: niet de vereiste leeftijd, geen rijbewijs of vervallen recht op sturen.
 • Het voertuig heeft geen geldig keuringsbewijs.
 • Het contractueel of reglementair aantal vervoerde personen is overschreden.

Franchise

 • De franchise voor deze verzekering wordt vastgelegd in de bijzondere voorwaarden. Uw DVV-consulent zal u die bezorgen als u de verzekering afsluit. 
 • De vermelde franchisebedragen zijn van december 2016 en gekoppeld (met uitzondering van Rechtsbijstand) aan de index van de consumptieprijzen.

Goed om te weten

 • *2 maanden gratis op de 1e jaarpremie van een nieuwe autoverzekering als u intekent tussen 10/09 en 31/12/2018 inbegrepen. Dit aanbod is tijdelijk en geldig op alle waarborgen van een nieuwe autoverzekering afgesloten door bestuurders die geen ongeval in fout gehad hebben de voorbij 5 jaar. Aanbod geldig mits aanvaarding van het risico.
 • De autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid is wettelijk verplicht. Ze wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV Verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent