• MyDVV

Wonen

5 tuintips voor tijdens de winter

Zo maakt u uw tuin winterproof

Veel geld geïnvesteerd in uw tuin? Bereid dan uw planten en zwembad voor op de winter. U gaat toch ook de vrieskou niet in zonder extra bescherming?

1. Maak uw planten klaar

  • Planten in potten moeten beschermd worden tegen de vorst. Hun wortels bevriezen namelijk veel sneller dan bij planten die in volle grond staan. Zet ze binnen in een koele ruimte of breng noppenfolie of een vliesdoek rond de potten aan.
  • Planten in volle grond kunnen het ook moeilijk hebben in de winter, zeker de mediterrane soorten. U kan ze beschermen door ze met een vliesdoek of jute in te pakken. Ook een glazen stolp, compost of stro kunnen voor een beschermlaagje zorgen. 

2. Haal uw tuinmeubels binnen

Hebt u een trendy loungeset, tuinmeubelen in teak of een barbecuetoestel? Zet alles zoveel mogelijk binnen. Zo hebt u er veel langer plezier van. 

3. Berg de speeltoestellen op

Staat er een kleine trampoline, zandbak of ander speelgoed van de kinderen in uw tuin? Zet alles in uw tuinhuis, garage of kelder. Ook een grotere trampoline kan u meestal relatief makkelijk demonteren en binnen zetten.

4. Controleer eventueel uw zwembad

Een kleiner (kinder)zwembad of een opblaasbare jacuzzi bergt u ’s winters beter op. Als u een ingebouwd zwembad hebt, moet u zorgen voor een laatste onderhouds- en filterbeurt. Vraag advies aan uw installateur om vorstschade te voorkomen.

5. Check uw woningverzekering

Goed voorbereid en toch vorstschade? Vaak kan u een beroep doen op uw verzekering:

  • Bij de woningverzekering Cocoon Flex van DVV verzekeringen zijn naast uw gebouw en inboedel ook tuinmeubelen buiten het gebouw en barbecues standaard gedekt tot 2.500 euro.
  • Voor een uitgebreidere bescherming kan u Cocoon Flex onder meer aanvullen met de Optie Tuin. U ontvangt dan ruimere schadevergoedingen bij vorstschade aan uw tuin, bijvoorbeeld voor uw beplantingen.

Uw DVV-consulent helpt u graag

Wil u meer weten over de woningverzekering Cocoon Flex? Ga langs bij een DVV-consulent in uw buurt, zij of hij helpt u graag.

Goed om te weten

  • Onze partner Europ Assistance organiseert de bijstand. 
  • De woningverzekering Cocoon Flex wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:
  • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.
  • Cocoon Flex is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.
Gepubliceerd op 25/01/2021

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent