• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Beleggen

Spreid de risico’s als je belegt

DVV Life Invest Control (Tak 21 en Tak 23)

Combineer Tak 21 met Tak 23

Met Life Invest Control beleg je een deel van je geld in een levensverzekering met kapitaalgarantie en een ander deel in een levensverzekering gekoppeld aan fondsen. 

Vanaf 25 euro per maand

Denk je dat heel veel geld nodig hebt om te kunnen beleggen? Dat is niet zo. Vanaf 25 euro per maand of met een startkapitaal van 2.500 euro kan je beginnen.

Kies de bescherming voor je spaargeld

Je beslist welke som je wilt waarborgen gedurende acht jaar. Om dat kapitaal te garanderen, wordt een deel van je geld belegd in een tak 21-deel met vaste intrestvoet.

Wat is DVV Life Invest Control?

DVV Life Invest Control is een combinatie van twee levensverzekeringen:

 • levensverzekering met gewaarborgde rentevoet: de tak 21-levensverzekering Life Invest Protect
  • Gewaarborgde rentevoet van 2.00% bruto, (exclusief kosten en lasten) op uw huidige stortingen
  • Deze interestvoet is gewaarborgd per gestorte netto premie tot de eerste dinsdag volgend op de 31ste december van het 8ste kalenderjaar na het jaar van de betaling. Vervolgens, worden de gewaarborgde interestvoet en de nieuwe waarborgperiode bepaald in functie van de marktomstandigheden 
 • levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen: de tak 23-levensverzekering Life Invest Dynamic

Beleg in drie eenvoudige stappen

 1. Je kiest het beschermingsniveau voor je spaargeld op basis van het kapitaal dat je wilt waarborgen gedurende acht jaar (van 5 tot 100% van het nettokapitaal, dus na de 2% verzekeringstaks en de instapkosten).
 2. Je bepaalt met je DVV-consulent in functie van je beleggersprofiel vervolgens welk bedrag je daarvoor moet beleggen via Life Invest Protect (tak 21).
 3. Je kiest één of meerdere tak 23-beleggingsfondsen uit 12 fondsen via Life Invest Dynamic die we geselecteerd hebben op basis van ESG-criteria (Environment, Social, Governance). Daarin beleg je het deel dat je niet hebt belegd in de tak 21, om zo een potentieel hoger rendement te bereiken.

Wat moet je weten over DVV Life Invest Control?

Met DVV Life Invest Control spreid je de risico’s zoals jij dat wilt.

Wat zijn de voordelen en kenmerken?

 • Voor het deel dat je stort in Life Invest Protect (tak 21) ben je zeker dat je kapitaal gegarandeerd is. De eerste acht jaar van je storting ben je ook zeker van een vaste rentevoet. Daarna wordt een nieuwe rentevoet vastgelegd.
 • Voor het deel in Life Invest Dynamic (tak 23) hangen de resultaten af van de prestaties van de beleggingsfondsen die je gekozen hebt.
 • Als je belegt via Life Invest Control doe je dat het best voor minimaal acht jaar.
 • Je kan flexibel bijstorten in de twee delen van je polis volgens je beleggersprofiel.

Welke risico’s en nadelen zijn er?

 • Je betaalt instapkosten, beheerskosten, 2% verzekeringstaks en uitstapkosten (afhankelijk van het moment dat je je geld opneemt/afkoopt). Op het deel in tak 21 betaal je roerende voorheffing als je het geld opneemt gedurende de eerste acht jaar.
 • Voor het deel dat je belegt in tak 21, moet je weten dat dit product net zoals alle producten van tak 21 risico’s heeft. Denk daarbij aan het kredietrisico (bij faillissement van Belins NV) en het liquiditeitsrisico.
 • Voor het deel dat je belegt in tak 23 kan de waarde van de fondsen schommelen omdat het aandelen of obligaties zijn. Het financiële risico wordt volledig door jou gedragen. In tegenstelling tot het deel in tak 21 zijn voor tak 23 het kapitaal en het rendement niet gegarandeerd.

Wat gebeurt er bij overlijden?
Als je een contract tekent voor een levensverzekering duid je een begunstigde aan. Die krijgt dan het geld als je zou overlijden.

Hoe haal je flexibel geld uit je levensverzekering?
Je kan via de Active-formule maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks een deel van je geld uit het tak 23-gedeelte opvragen.

Hoe stap je gratis uit?
Op bepaalde momenten kan je een deel van het kapitaal gratis opvragen. Lees er meer over in het essentiële informatiedocument.

Beperkte instapkosten

Bij ons betaal je maximaal 2,5% instapkosten per storting. Zo ben je zeker dat je spaargeld kan renderen.

Mogelijke winstdeelname

Bovenop de rente is een deelname in de winst mogelijk voor het tak21-deel. Die is niet gegarandeerd, hangt af van de resultaten en kan ieder jaar wijzigen.

Gewaarborgd kapitaal

Jij hebt de touwtjes in handen en beslist zelf welk deel van je kapitaal na acht jaar gewaarborgd moet zijn. Dat is dan het tak 21-deel.

Fiscaal voordelig

Er wordt geen roerende voorheffing afgehouden op het tak 23-deel en na acht jaar ook niet op het tak 21-deel. 

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

DVV Life Invest Control is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Starten met beleggen

Lees eerst aandachtig deze pagina voordat je kan Starten met beleggen

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent