• MyDVV

Beleggen

Beleg in een combinatie van tak 21 en tak 23

DVV Life Invest Control (Tak 21 en Tak 23)

Combineer veiligheid met potentieel rendement via DVV Life Invest Control

Wil u niet alles beleggen op de beurs en uw risico’s spreiden? Dan zit u goed met DVV Life Invest Control, een tak 44-levensverzekering die 2 levensverzekeringen combineert. Met tak 21 bepaalt u zelf het beschermingsniveau voor uw kapitaal. Met tak 23 belegt u in fondsen, om een potentieel hoger rendement te realiseren.

Voordelen en kenmerken

 • Gewaarborgd kapitaal en vast rendement: u beslist welke som u wil waarborgen na 8 jaar. Op basis van uw beleggersprofiel bepaalt u vervolgens met uw DVV-consulent wat u daarvoor moet beleggen via de levensverzekering Life Invest Protect. Omdat het een tak 21-levensverzekering is, bent u zeker van een gewaarborgd kapitaal en een gegarandeerde basisrentevoet voor 8 jaar.
 • Potentieel hoger rendement: het deel dat u niet belegd hebt in tak 21, belegt u in Life Invest Dynamic. Bij deze tak 23-levensverzekering kiest u uit 10 beleggingsfondsen die elk een eigen risicoklasse hebben. Investeren in beleggingsfondsen houdt altijd een risico in, maar u kan in functie van uw beleggersprofiel zelf beslissen hoever u daarin wil gaan. Het rendement bij dit deel hangt af van de evolutie van de beleggingsfondsen die u gekozen hebt. Het is dus potentieel hoger, maar bij deze tak 23 net als het kapitaal niet gegarandeerd.
 • Kapitaal: Life Invest Control is al beschikbaar vanaf 25 euro per maand.
 • Duur: als u belegt via Life Invest Control doet u dat het best voor minimaal 8 jaar.
 • Belastingvoordeel: er wordt geen roerende voorheffing afgehouden op het tak 23-deel en na 8 jaar ook niet op het tak 21-deel.

Rsico’s en nadelen

 • U betaalt instapkosten, beheerskosten, 2% verzekeringstaks en uitstapkosten (afhankelijk van het moment dat u uw geld opneemt/afkoopt). Op het deel in tak 21 betaalt u roerende voorheffing als u het geld opneemt gedurende de eerste 8 jaar.
 • Voor het deel dat u belegt in tak 21, moet u weten dat dit product net zoals alle producten van tak 21 risico’s heeft. Denk daarbij aan het kredietrisico (bij faillissement van Belins NV) en het liquiditeitsrisico.
 • Voor het deel dat u belegt in tak 23 kan de waarde van de fondsen schommelen omdat het aandelen of obligaties zijn. Het financiële risico wordt volledig door u gedragen.

Gratis uitstapmogelijkheden
In een aantal situaties betaalt u geen uitstapkosten. Raadpleeg het essentiële informatiedocument voor meer details.

Extra bij DVV Life Invest Control

De Active-formule is de vereenvoudigde manier om gedeeltelijke afkopen te doen. U kan dan maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks een deel van uw geld opvragen. Dit zijn de kenmerken van deze formule:

 • Minimumbedrag: 125 euro op jaarbasis
 • Maximumbedrag: 20% van gestorte nettopremies, maximaal 25.000 euro
 • Minimumwaarde van de polis in het begin van de formule: minimaal 6.200 euro
 • Kosten: opstart van de Active-formule is gratis, elke wijziging daarna 5 euro

Weet dat de Active-formule alleen beschikbaar is voor het gedeelte Life Invest Dynamic (Tak 23). Voor het gedeelte Life Invest Protect (Tak 21) kan u per 12 maanden 10% van de poliswaarde opvragen zonder uitstapkosten.

Hoe word ik geïnformeerd over de evolutie van mijn polis? 
Elk semester krijgt u voor het deel dat u belegt in tak 23 een overzicht van de evolutie van uw polis tijdens het voorbije semester. Of kijk op de pagina fondsen voor de evolutie van de waarde van de eenheden. Voor meer informatie over het beleggingsbeleid van de verschillende interne beleggingsfondsen, kan u het beheersreglement  bekijken of langsgaan bij uw DVV-consulent. 
Kan ik de verdeelsleutel van mijn fondsen wijzigen voor het kapitaal dat ik belegd heb in de tak 23-levensverzekering?
Ja, u kan die verdeelsleutel laten aanpassen door uw DVV-consulent. Hou er wel rekening mee dat de verdeelsleutel moet afgestemd zijn op uw beleggersprofiel.

Goed om te weten:

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent