• MyDVV

Pensioensparen

Wat is pensioensparen en wat zijn de voordelen?

Sparen voor uw pensioen

Het wordt wel vaker gezegd in de media: het wettelijk pensioen alleen zal niet volstaan om zorgeloos van uw oude dag te genieten. Dat betekent dat als u uw levensstandaard wil aanhouden, u zelf ook zal moeten sparen voor later. Dat kan bijvoorbeeld met pensioensparen. 

Hoe werkt pensioensparen?

Om extra pensioenkapitaal op te bouwen, kan u geld storten in een pensioenspaarverzekering. U hebt bij DVV verzekeringen de keuze uit 3 formules voor pensioensparen:

  • flexibele en veilige levensverzekering tak 21: Save 3
  • dynamische levensverzekering tak 23 met potentieel meer opbrengst: DVV Life Pension Dynamic
  • flexibele levensverzekering tak 21 om te sparen voor uw pensioen en uw uitvaart: DVV Life Cover Pack

Vergelijk de 3 formules voor pensioensparen.

Waarom is pensioensparen interessant?

  • U wordt door de fiscus beloond met een belastingvermindering. Stortingen tot 980 euro leveren een belastingvermindering op van 30%. Sinds dit jaar kan u ook meer sparen dan 980 euro, namelijk maximaal 1.260 euro. U krijgt dan een belastingvoordeel van 25%. Ontdek meer over de regels voor pensioensparen vanaf 2018. Opgelet: de fiscale behandeling hangt af van uw individuele situatie en kan in de toekomst gewijzigd worden.
  • Op uw 60ste wordt 8% belasting geheven op het opgebouwde pensioenkapitaal. U kan daarna blijven storten tot en met het jaar waarin u 64 wordt. Interessant, want u krijgt dan nog altijd een belastingvoordeel, maar die stortingen worden niet meer belast.
  • U kan sparen zoals u dat wenst. Als het een jaar moeilijker gaat, kan u dat jaar minder of gewoon niet storten. U zit dus aan niets vast.

Wanneer beginnen met pensioensparen?

U start het best zo vroeg mogelijk om een zo hoog mogelijk rendement te hebben. Vanaf uw 18e is het al mogelijk. Om te genieten van het belastingvoordeel, moet u belastingplichtig zijn.

Meer informatie

Wil u meer weten over de mogelijkheden voor pensioensparen bij DVV verzekeringen? Spring eens binnen bij uw DVV-consulent voor verdere info.