• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

Ongeval met of schade door (huis)dier: alles over de juiste verzekering

Help, een hert aangereden?

Het gedrag van dieren is onvoorspelbaar. Een hond die bijt, een hert dat uit het niets opduikt als je met je auto onderweg bent. Wie draait er in die gevallen op voor de schade? We geven een aantal voorbeelden aan de hand van concrete situaties.

Wat als je hond de buurman bijt?

Stel: je staat met een aantal buren buiten te kijken naar het vuurwerk. Je hond schrikt van het onverwachte geluid en bijt de buurman. In dit geval komt je familiale verzekering tussen. Die verzekering vergoedt alle lichamelijke en materiële schade die jij, je partner, kinderen, huisdieren of vrienden die bij je logeren per ongeluk veroorzaken bij anderen. Als je aansprakelijk bent voor schade ben je namelijk wettelijk verplicht je slachtoffers te vergoeden.

Wat als je een hert aanrijdt?

Stel: je rijdt naar de Ardennen en komt daar onzacht in aanraking met een hert. Met grote schade aan je auto als resultaat. Of je autoverzekering tussenkomt, hangt ervan af. Als je een omniumverzekering hebt wel (ook bij een beperkte omnium). Schade door een onvoorziene botsing met wilde of loslopende dieren is dan altijd gedekt. Als je geen omnium hebt, moet je jammer genoeg de schade aan je auto zelf betalen.

Wat als je moet uitwijken voor een hond en tegen een boom terecht komt?

Stel: een hond loopt plots de straat op en je hebt daardoor een ongeval. In principe moet je altijd kunnen stoppen voor een obstakel, behalve wanneer dit onvoorzienbaar en onverwacht is zoals in dit geval. Spijtig voor de eigenaar van de hond, maar zij of hij zal hoogstwaarschijnlijk moeten opdraaien voor de schade aan je auto. Krijg je geen gehoor? Als je ingetekend hebt op de optie Rechtsbijstand bij je autoverzekering, dan kan je onze hulp inschakelen om je belangen te verdedigen.

Meer weten?

Voor meer informatie over de familiale of omniumverzekering kan je altijd terecht bij je DVV-consulent. Hij of zij vertelt je er graag meer over.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent