• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

Ongeval met of schade door (huis)dier: alles over de juiste verzekering

Help, een hert aangereden?

Het gedrag van dieren is onvoorspelbaar. Een hond die bijt, een hert dat uit het niets opduikt als u met uw auto onderweg bent. Wie draait er in die gevallen op voor de schade? We geven een aantal voorbeelden aan de hand van concrete situaties.

Wat als uw hond de buurman bijt?

Stel: u staat met een aantal buren buiten te kijken naar het vuurwerk. Uw hond schrikt van het onverwachte geluid en bijt de buurman. In dit geval komt uw familiale verzekering tussen. Die verzekering vergoedt alle lichamelijke en materiële schade die u, uw partner, kinderen, huisdieren of vrienden die bij u logeren per ongeluk veroorzaken bij anderen. Als u aansprakelijk bent voor schade bent u namelijk wettelijk verplicht uw slachtoffers te vergoeden.

Wat als u een hert aanrijdt?

Stel: u rijdt naar de Ardennen en komt daar onzacht in aanraking met een hert. Met grote schade aan uw auto als resultaat. Of uw autoverzekering tussenkomt, hangt ervan af. Als u een omniumverzekering hebt wel (ook bij een beperkte omnium. Schade door een onvoorziene botsing met wilde of loslopende dieren is dan altijd gedekt. Als u geen omnium hebt, moet u jammer genoeg de schade aan uw auto zelf betalen.

Wat als u moet uitwijken voor een hond en tegen een boom terecht komt?

Stel: een hond loopt plots de straat op en u hebt daardoor een ongeval. In principe moet u altijd kunnen stoppen voor een obstakel, behalve wanneer dit onvoorzienbaar en onverwacht is zoals in dit geval. Spijtig voor de eigenaar van de hond, maar zij of hij zal hoogstwaarschijnlijk moeten opdraaien voor de schade aan uw auto. Krijgt u geen gehoor? Als u ingetekend hebt op de optie Rechtsbijstand bij uw autoverzekering, dan kan u onze hulp inschakelen om uw belangen te verdedigen.

Meer weten?

Voor meer informatie over de familiale of omniumverzekering kan u altijd terecht bij uw DVV-consulent. Hij of zij vertelt u er graag meer over.

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent