Als u een ongeval hebt, is het niet makkelijk om het hoofd koel te houden. Daarom zetten we de 5 belangrijkste stappen voor u op een rij.
Het aanrijdingsformulier zal helpen om het schadedossier vlot af te handelen en sneller een eventuele schadevergoeding te ontvangen.
Ook als u de enige betrokkene bent of als u samen met de tegenpartij beslist om het in der minne te regelen, vult u het formulier beter in. Zijn er meer dan 2 auto’s betrokken? Dan moet u met elke tegenpartij een aanrijdingsformulier invullen.
Tip: vraag altijd een kopie of het nummer van het proces-verbaal dat de politie opstelt. Vul ook als u de politie erbij haalt een aanrijdingsformulier in.
U verzamelt het best zoveel mogelijk bewijzen. Het aanrijdingsformulier zal altijd de doorslag geven om te beslissen wie aansprakelijk is, maar foto’s van de plaats van het ongeval en schriftelijke verklaringen van getuigen vormen een interessante aanvulling. Weet dat getuigen enkel zullen weerhouden worden als ze geen familie zijn en niet in uw auto zaten als passagier.
Contacteer zo snel mogelijk na het ongeval uw verzekeraar. Breng uw aanrijdingsformulier en het eventuele proces-verbaal of ander bewijsmateriaal naar uw DVV-consulent. Zij of hij zal dan meteen uw dossier opstarten.
In België bent u verplicht om deze zaken bij te hebben voor het geval u een ongeval hebt:
Hebt u vragen over uw aanrijdingsformulier of uw autoverzekering? Ga langs bij uw DVV-consulent.
Gepubliceerd op 01/08/2019
Met voertuigbijstand kan u rekenen op hulp bij pech, een ongeval of diefstal van uw auto. Ontdek hoe het zit bij DVV verzekeringen en noteer de nummers die u kan bellen.
Minder dan de helft van de mensen die al eens stopten op de pechstrook leefden de veiligheidsregels na. Ontdek er meer over.
Kan uw wagen niet meer rijden door een ongeval in België? Hou rekening met hoge takelkosten, toch als u geen autoverzekering bij DVV hebt…