• MyDVV

Fiets en motor

Met de fiets op de trein: hoe werkt dat?

Met de fiets de trein op!

Zoekt u het wat verder van huis en wil u uw fiets op de trein meenemen? Dat kan. Zelfs als het een elektrische fiets is. U moet wel vooraf een extra ticket (‘Fiets Supplement’) kopen via de website, een loket of automaat. Voor een plooifiets hoeft u niet betalen.

Wat moet u weten als u uw fiets op de trein meeneemt?

  • U moet voor u opstapt de treinbegeleider aanspreken om te vragen of en waar uw fiets kan worden gestald. Goed om te weten: als de voorziene plaatsen bezet zijn, moet u de volgende trein nemen.
  • Een fiets meenemen kan niet als u vertrekt in Brussel-Centraal, Brussel-Congres of Brussel-Kapellekerk.
  • Als er problemen zijn op de verbinding die u wil nemen en de trein vervangen wordt door een bus, mag u enkel een plooifiets meenemen. Een gewone fiets kan dan niet.
  • U reist beter niet tijdens de spitsuren.
  • Groepen mogen geen fietsen meenemen.

Op zoek naar inspiratie voor een fijne fietsdag?

DVV is er voor u

Wil u met een gerust hart vertrekken met de fiets? Dan zit u goed met de fietsverzekering van DVV. Als uw fiets gestolen of beschadigd is, wordt u vergoed. Mooi meegenomen: als er iets verkeerd gaat, krijgt u bijstand onderweg. Geïnteresseerd? Vraag meer info aan uw DVV-consulent.

Goed om te weten

  • De bijstand wordt georganiseerd door onze partner Europ Assistance.
  • De Fietsverzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en stilzwijgend verlengd voor opeenvolgende periodes van 1 jaar. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.
  • Ga voor meer informatie naar een DVV-consulent of bekijk de volgende documenten:

Deze Fietsverzekering is een verzekeringsproduct van DVV, merk- en handelsnaam van Belins NV, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037 - Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE59 0689 0667 8326 - BIC GKCCBEBB.

Gepubliceerd op 18/06/2021

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent