• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Gezin

Studeren in buitenland: extra verzekering nodig?

Je Erasmus-student goed verzekerd

Gaat je zoon of dochter op Erasmus? Een interessante ervaring, maar hoe zit het met de verzekeringen? Ontdek aan de hand van enkele voorbeelden welke verzekeringen nodig zijn.

Wat als ze als fietser een voetganger aanrijden?

Of je kind nu in Gent, Leuven, Barcelona of Toulouse zit, je familiale verzekering komt tussen om de lichamelijke schade van de tegenpartij te betalen. Weet dat de familiale verzekering hun eigen schade niet zal vergoeden.

Hoe zit het met het kot?

Een studentenkamer is als tijdelijk verblijf gratis meeverzekerd door je woningverzekering. Ook als dat in het buitenland ligt.

Wat met de medische kosten?

In de meeste landen van de Europese Unie kan je rekenen op de terugbetaling van medische onkosten en op reisbijstand. Check voor alle zekerheid even op voorhand bij je ziekenfonds.

Heb je een hospitalisatieverzekering? Dan zal die wereldwijd tussenkomen als je kind moet opgenomen worden in het ziekenhuis. Weet wel dat er een wachttijd geldt van drie maanden als je intekent op een hospitalisatieverzekering.

En je autoverzekering?

Als je kind ook als chauffeur staat geregistreerd voor je autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid, is het zowel in België als in het buitenland gedekt.

Goed om te weten: de autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid dekt nooit de lichamelijke schade als bestuurder of aansprakelijke voor het ongeval.

Je DVV-consulent helpt je!

Nog vragen of advies nodig over de verzekeringen van je Erasmus-student? Ga langs bij een DVV-consulent in je buurt. Zij of hij is er voor je!

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent