• MyDVV

Gezin

Studeren in buitenland: extra verzekering nodig?

Uw Erasmus-student goed verzekerd

Gaat uw zoon of dochter op Erasmus? Een interessante ervaring, maar hoe zit het met de verzekeringen? Ontdek aan de hand van enkele voorbeelden welke verzekeringen nodig zijn.

Wat als ze als fietser een voetganger aanrijden?

Of uw kind nu in Gent, Leuven, Barcelona of Toulouse zit, uw familiale verzekering komt tussen om de lichamelijke schade van de tegenpartij te betalen. Weet dat de familiale verzekering hun eigen schade niet zal vergoeden.

Hoe zit het met het kot?

Een studentenkamer is als tijdelijk verblijf gratis meeverzekerd door uw woningverzekering. Ook als dat in het buitenland ligt.

Wat met de medische kosten?

In de meeste landen van de Europese Unie kan u rekenen op de terugbetaling van medische onkosten en op reisbijstand. Check voor alle zekerheid even op voorhand bij uw ziekenfonds.

Hebt u een hospitalisatieverzekering? Dan zal die wereldwijd tussenkomen als uw kind moet opgenomen worden in het ziekenhuis. Weet wel dat er een wachttijd geldt van 3 maanden als u intekent op een hospitalisatieverzekering.

En uw autoverzekering?

Als uw kind ook als chauffeur staat geregistreerd voor uw autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid, is het zowel in België als in het buitenland gedekt.

Goed om te weten: de autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid dekt nooit de lichamelijke schade als bestuurder of aansprakelijke voor het ongeval.

Uw DVV-consulent helpt u!

Nog vragen of advies nodig over de verzekeringen van uw Erasmus-student? Ga langs bij een DVV-consulent in uw buurt. Zij of hij is er voor u!

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent