• MyDVV

Kredieten

Een woning kopen: wat is de beste periode?

Wanneer uw woning kopen?

Wil u een huis of appartement kopen? Weet dat de vastgoedmarkt cyclisch is. Los van de rentevoeten hebben bepaalde perioden in het jaar hun eigen voor- en nadelen. 

Lente: sterke concurrentie

In de lente is het aanbod van woningen het grootst en wordt er het meest gekocht. Zij willen inderdaad profiteren van de zomer om eventuele werken uit te voeren en te verhuizen. Het is dus de periode waarin u het meest keuze hebt, maar de prijzen zijn dan ook het hoogst en er is minder onderhandelingsmarge omdat de concurrentie groter is. Het is dus het hoogseizoen op immobiliënvlak.

Einde van het jaar: goed om te onderhandelen

Het laatste trimester van het jaar en de maand januari zijn een uitstekend moment om te kopen en vooral om over de prijs te onderhandelen! In die periode is het aanbod groter dan de vraag. Het is het laagseizoen op immobiliënvlak. Omdat de kopers elkaar niet verdringen, zijn verkopers meer geneigd om een lagere prijs te accepteren.

Begin van het jaar en de zomer: tussenperiodes

Het eerste trimester van het jaar en de grote vakantie zijn over het algemeen gematigde seizoenen, tussen het hoog- en het laagseizoen op immobiliënvlak in. 

Uw DVV-consulent helpt u graag

Welk seizoen u ook kiest om een huis of appartement te kopen, DVV verzekeringen stelt u altijd een interessant  woonkrediet voor. Ga langs bij uw DVV-consulent voor meer informatie.

Gepubliceerd op 25/04/2019

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent