• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Overlijden

Budget: hoeveel kost een kind?

Een kind is duur

Een kind kost een huis, je hebt het vast ook al horen zeggen. Volgens een studie van de KU Leuven kost een kind gemiddeld 1.334 euro per maand. Maar dat cijfer varieert sterk: niet alleen van gezin tot gezin, maar ook volgens de leeftijd van het kind, of het in een kinderdagverblijf of op kot zit enz. Dat prijskaartje is voor sommige gezinnen een zware last. Voor andere lijkt het makkelijker. En toch kunnen we allemaal te maken krijgen met financiële zorgen, zeker als een ouder overlijdt voor het kind zelfstandig is.

Als een ouder vroegtijdig overlijdt

In 2020 bedroeg de levensverwachting in België 80,8 jaar. Vrouwen worden gemiddeld ouder (83,1 jaar) dan mannen (78,5 jaar). Maar heb je er al aan gedacht wat er gebeurt als het niet zo uitpakt? Want dat zijn helaas maar gemiddelden… Bijna twee op tien Belgen overlijden vroegtijdig en worden zelfs geen 65 jaar. Sommigen vallen zelfs weg voor hun kinderen op eigen benen staan. Hoewel een kind met de jaren in principe minder kost, wegen hogere studies stevig door in het gezinsbudget.

Stel de toekomst van je kind financieel veilig

Als je vroegtijdig zou overlijden, beschermt de DVV Overlijdensverzekering je gezin en zorgt het voor een financieel vangnet. Je sluit deze verzekering af voor een vooraf bepaalde periode (bijvoorbeeld tot het einde van de studies van je kinderen). Bij een onverwacht overlijden tijdens deze periode ontvangen je naasten het gekozen bedrag. Zij kunnen vrij over het bedrag beschikken, bijvoorbeeld om de studies en het kot van de kinderen te betalen, de vaste kosten (huur, facturen...) te dekken, de successierechten te betalen, enz.

Je DVV-consulent is er voor je

Heb je een vraag over de DVV Overlijdensverzekering? Ga langs bij één van de DVV-consulenten in je buurt. Zij zijn er voor je, wat er ook gebeurt.

Gepubliceerd op 29/06/2022

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent