Energie besparen is slim, want de factuur loopt snel op. Een gemiddeld gezin betaalt jaarlijks zo’n 2.000 euro aan energie. Gelukkig kunnen we zelf heel wat doen om onze elektriciteits- en gasrekening naar beneden te krijgen.
Energie besparen doet u door een douche te nemen in plaats van een bad. Wist u trouwens dat u met een spaardouchekop maar 6 liter water verbruikt in plaats van 12 liter? En om uw handen te wassen, hoeft u uiteraard geen warm water te gebruiken. Dat scheelt alweer een stuk(je) op uw energiefactuur. Ontdek meer tips voor een lager waterverbruik.
Hebt u een nieuwe koelkast of diepvries nodig? Controleer dan zeker het energielabel. Met een A+++ kiest u voor het energiezuinigste toestel.
Door uw wasgoed op een lagere temperatuur te wassen, kan u over enkele jaren honderden euro’s besparen. Wist u dat bij de nieuwste generatie wasmachines 30°C voldoende is om uw was proper te krijgen? Zorg dan wel dat u één keer per maand op 90°C wast om zeker te zijn dat er geen zeepresten, schimmels of vervelende geurtjes achterblijven. Hebt u een dag- en nachttarief? Dan doet u er uiteraard goed aan om ’s nachts te wassen.
Als u een tv of decoder uitschakelt, dan blijven ze in waakstand staan. U kan dus beter op de aan- of uitknop van uw toestel duwen om te vermijden dat ze ’s nachts energie blijven verbruiken. Een meervoudig stopcontact met een schakelaar is ook een goede oplossing tegen sluipverbruik. Nog een tip: laat uw oplader niet insteken als u uw gsm niet oplaadt.
Hebt u goed nagedacht over uw energierekening? Misschien is dit ook het goede moment om na te denken over uw woningverzekering ? Neem contact met uw DVV-consulent voor meer advies of informatie. Zij of hij helpt u graag verder.
Gepubliceerd op 20/08/2020
Uw huis isoleren, dat levert een flinke besparing op uw energiefactuur op. Maar waar begint u? Dakisolatie is de eerste stap. Daarna komen muren, ramen en vloeren.
Werd er bij u thuis ingebroken? We leggen u in 5 stappen uit hoe u alles praktisch regelt na een woninginbraak. Ontdek er meer over.
Een gemiddeld gezin betaalt jaarlijks zo’n 2.000 euro aan energie. Gelukkig kunnen we zelf heel wat doen om energie te besparen. Ontdek onze 7 tips.