• MyDVV

Wonen

Welke verzekering bij (ver)bouwing of verhuis?

Verhuizen of (ver)bouwen? Neem geen risico’s

Als u gaat renoveren, bouwen of verhuizen kan het mis gaan. Een onbetrouwbare aannemer of een helper die een zwaar ongeval krijgt… Gelukkig kan u met de juiste verzekeringen heel wat opvangen.

U gaat binnenkort verhuizen?

Verwittig uw verzekering en zorg dat uw nieuwe adres is doorgegeven. Wist u dat met de woningverzekeringen Cocoon en Cocoon Start van DVV verzekeringen uw oude en nieuwe woning 90 dagen samen verzekerd zijn? Zo bent u zeker dat tijdens de verhuisperiode alle schadegevallen gedekt zijn. Goed om te weten: voor de waarborg diefstal is die periode beperkt tot 30 dagen.

Mooi meegenomen: bij de woningverzekering Cocoon Start zijn helpende handen tijdens uw verhuis mee verzekerd. Stel dat een vriend valt op uw verhuisdag en naar het ziekenhuis moet, dan is de lichamelijke schade gedekt. Heeft uw vriend een auto-ongeval bij het verhuizen? Dan komt Cocoon Start niet tussen.

U gaat (ver)bouwen?

Om de risico’s te beperken als u renoveert of bouwt, hebt u verschillende mogelijkheden:

  • Voor schade op de werf is er de woningverzekering Cocoon. De eerste 6 maanden bent u gratis verzekerd tegen:
    • brand en aanverwante gevaren
    • glasbreuk
    • storm en hagel
  • De verzekering komt tussen tot 25.000 euro als het gebouw niet helemaal gesloten is. Als het gebouw volledig en definitief afgesloten kan worden, komen we onbeperkt tussen.
  • Voor diefstallen op de werf of problemen met uw aannemer is er de verzekering Alle Bouwplaatsrisico’s. Als er iets verkeerd gaat op de werf, hoeft u dan niet te wachten op het eventuele proces om een schadevergoeding te krijgen.
  • Voor de lichamelijke ongevallen kan u voor uzelf en eventuele helpers de verzekering Lichamelijke Ongevallen bij Tijdelijke Werken nemen. Medische kosten, arbeidsongeschikten of invaliditeit worden dan vergoed.

Uw DVV-consulent helpt u!

Nog vragen over uw verzekeringen als u (ver)bouwt of verhuist? Ga langs bij een DVV-consulent in uw buurt. Zij of hij is er voor u!

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent