• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Wonen

Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd

Home sweet home: rust in je huis, rust in je hoofd

Al een hele tijd brengen we veel meer tijd thuis door. Sommigen maakten van die tijd gebruik om op te ruimen, hun woning opnieuw in te richten of zelfs te renoveren. Voor anderen is het maar een kwestie van tijd voor het zover is. Logisch, want zorg dragen voor je omgeving is de eerste stap naar zorg dragen voor jezelf en je goed voelen. We verzamelden enkele tips om je thuis beter te voelen en een rustig hoofd te hebben.

Snelle opruimtips: zo doe je het!

1. Sorteer en ruim op

Door te sorteren en op te ruimen ga je ‘back to basics’. Gebruik de methode van Marie Kondo en vraag je af wat je echt nodig hebt om gelukkig te zijn. Ga door al je spullen en bepaal wat je weggooit, verkoopt, weggeeft en houdt. Een opgeruimd huis zorgt voor meer rust.

2. Pak je interieur aan

Verf je muren eventueel opnieuw in een rustgevende kleur. En nu je beslist hebt wat je wilt bewaren, kan je een vaste plek zoeken voor elk voorwerp. Je zal zien hoe fijn het is om je alleen te omringen met spullen waarvan je houdt! Een minimalistisch interieur volgens de principes van Feng Shui draagt ongetwijfeld bij aan je goed gevoel.

3. Verlucht en voeg groen toe

Door je huis elke dag een kwartier te verluchten, vernieuw je de lucht in je woning. Dat is goed voor je gezondheid, je welzijn en je leefruimte. Je kan ook de kwaliteit van de binnenlucht verbeteren door planten te zetten. Ze hebben niet alleen een decoratieve en zuiverende waarde, maar werken ook kalmerend en zijn goed tegen stress.

4. Consumeer minder maar beter

Spullen blijven verzamelen om gelukkig te zijn, dat werkt niet! Vanaf nu koop je alleen nog wat je echt nodig hebt en waarvoor je de perfecte plek hebt. Zo spaar je geld én belast je je geest niet nodeloos!

Je DVV-consulent is er voor jou

Nu je een opgeruimd huis hebt, is het ook belangrijk om het goed te beschermen met Cocoon Flex, onze woningverzekering op maat. Vraag je DVV-consulent om info, zij of hij helpt je graag.

Gepubliceerd op 17/08/2021

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent